(VIDEO) Medicii moldoveni nu-i dădeau nicio șansă, iar unica ei salvare a fost Diaspora din Italia

 (VIDEO) Medicii moldoveni nu-i dădeau nicio șansă, iar unica ei salvare a fost Diaspora din Italia
0Shares

La un monolog a fost descrisă viața unei tinere Tatiana Pasad. Medicii moldoveni nu-i dădeau nicio șansă la viață și au trimis-o acasă pentru ca să moară. Unica ei salvare a fost Diaspora din Italia, care a ajutat-o sa ajungă la un spital de acolo și să beneficieze de un tratament decent, scrie SHOK.md.

La vârsta de 16 ani , tânăra a început să se simtă rău, avea febră foarte mare 39,7 , avea dureri în regiunea gâtului, pentru că nu reușea să respire și avea amețeli.

 

„ Eram clasa a noua, mergeam la școală, mă pregăteam de examen, într-un moment dat am căzut jos. Am avut multe momente așa, până nu am ajuns în ziua când mi-au zis că este strict necesar să fiu internată în spitalul din Telenești. În Telenești m-au internat în secția de pulmonologie, pentru că după părerea lor aveam pneumonie de tip închis. Chiar daca am luat pastile, febră mea nu scătea, timp de 3 luni aveam 39.7. Nu mai aveam puteri, simțeam că nu mai sunt eu și l-am chemat pe tatăl meu și i-am zis ,, ia-mă acasa, e u cred că o să mor”, m-a cuprins și a zis să mergem mai departe, nu te pot lua acasă”, povestește tânăra.

După ce tânăra a venit la Chișinău a fost internată la Mama și Copilul.

„Am fost tratată rău, nu permiteau părinților să fie lingă mine, îmi era greu. După ce am fost trans ferată în altă parte, când am intrat în salon, mi-am dat seama, am văzut copii fără păr. Medicul mi-a zis în față „Tu ai cancer”. Sora a fost persoana care m-a susținut și a zis că se rade și ea în cap și rămâne și ea fără păr nu doar eu. M-am liniștit am facut chimioterapia”, spune Tatiana.

Tatiana ca să fie tratată, până la capăt a avut nevoie de sume mari de bani. O doamnă din Italia, care era născută la satul Telenești, a fost lumina din viața tinerii. Diaspora din Italia a fost  acea,  care a ajutat-o. Donatorul de măduvă a fost mama ei.

Asociația Renașterea i-a fost ajutorul de bază. Cu persoanele de acolo au devenit rude.

Această boala m-a făcut matură și puternică.

„ Să fiți tari să mergeți înainte, există medici buni. Să nu vă temeți să vă apropiați, boala aceasta nu este o râie ca să vă molipsiți” spune tănăra.

0Shares

Maria Palade

https://shok.md/