Jurnalista echipei Fox News, Oleksandra Kuvshinova a fost ucis în Ucraina: Avea doar 24 de ani

 Jurnalista echipei Fox News, Oleksandra Kuvshinova a fost ucis în Ucraina: Avea doar 24 de ani
0Shares

Postul american de televiziune Fox News a anunţat uciderea unui alt membru al echipei sale din Ucraina, jurnalista Oleksandra Kuvshinova, în vârstă de 24 de ani. Aceasta a fost ucisă la Horenka, în apropiere de Kiev, împreună cu colegul ei cameramanul Pierre Zakrzewsk, în timp ce corespondentul Benjamin Hall a fost rănit, scrie SHOK.md cu referire la digi24.

Vehiculul echipei de jurnalişti a fost vizat de focuri de armă în timp ce realizau un reportaj pentru Fox News.

Oleksandra Kuvshinova era o jurnalistă locală care lucra de o lună pentru Fox News.

„Era incredibil de talentată şi a petrecut săptămâni întregi colaborând direct cu întreaga noastră echipă de acolo, lucrând non-stop pentru a se asigura că lumea ştie ce se întâmplă în ţara ei”, au precizat reprezentanții Fox News, citați de Agerpres.

Fox News confirmase anterior că Pierre Zakrzewski, cameraman în vârstă de 55 de ani, a fost ucis luni. Televiziunea americană a declarat că a aşteptat până să anunţe moartea lui Kuvshinova din consideraţie pentru familia acesteia.

Stabilit la Londra, Pierre Zakrzewski era un obişnuit al teatrelor de război – Irak, Afganistan, Siria. El este al cincilea jurnalist şi al doilea reporter străin ucis de la începutul invaziei ruse în Ucraina, la 24 februarie.

Americanul Brent Renaud, jurnalist independent, a fost împuşcat mortal duminică în suburbiile din nord-vestul Kievului. Înaintea Oleksandrei Kuvşinova, jurnalistul ucrainean Evgheni Sakun a fost ucis în bombardamentul asupra turnului de televiziune din Kiev, iar colegul său Viktor Dudar a murit în timpul luptelor din apropierea oraşului Mikolaiv (Nikolaev) din sudul ţării, potrivit autorităţilor ucrainene, care au numărat şi peste 30 de răniţi din rândul presei care acoperă conflictul.

Directoarea generală a UNESCO, Audrey Azoulay, a condamnat marţi uciderea în Ucraina a celor doi jurnalişti, subliniind că presa “nu ar trebui să fie niciodată vizată”. Jurnaliştii joacă un rol vital în diseminarea informaţiilor în timpul conflictelor şi nu ar trebui să fie niciodată ţinta unor atacuri”, a declarat directoarea generală a UNESCO într-un comunicat. ”Fac apel la respectarea standardelor umanitare internaţionale pentru a asigura protecţia jurnaliştilor şi a profesioniştilor din mass-media”, a continuat ea.

0Shares

Maria Palade

https://shok.md/