Mesaj din diasporă: „Îi mulțumesc” șefei de la FISC pentru imboldul de a părăsi Moldova

 Mesaj din diasporă: „Îi mulțumesc” șefei de la FISC pentru imboldul de a părăsi Moldova

„Prima mea aniversare departe de baștină. Departe nu doar pentru a serba ziua mea de naștere, precum în mod normal ar fi trebuit să fie, departe pentru un număr necunoscut de ani. Mulți cunosc deja, alții descoperă în această postare, dar este adevărat – am părăsit meleagurile natale și mă număr acum și eu printre moldovenii din diasporă”, scrie Mariana Chirtoacă, stabilită de curând în Marea Britanie, nevoită să plece din țară, după 17 ani de activitate în domeniul fiscal.

„Prin multe schimbări de politică am trecut în cei peste 17 ani de activitate din domeniul fiscal, dar indiferent de orientările fiecărui guvern nou investit, comportamentul celor împuterniciți cu putere era omenesc, cu stimă și respect față de întreaga echipă, întregul staff, precum și cu dovadă de bună educație, contrar opus a ceea ce am văzut în acest an de la actuala conducere. Desigur, o singură doamnă nu reprezintă întreaga putere, dar a fost un factor decisiv în migrarea întregii mele familii, inclusiv și a copiilor, care urmau să fie viitorul țării. Totuși e trist că un număr enorm de cadre, de profesioniști în domeniul său, au plecat din sistemul fiscal, iar alții sunt deja cu valizele pregătite. Mai mare e regretul pentru că toți văd totul și nimeni nu face nimic.

În pofida schimbărilor radicale din viața mea și a familiei mele, eu „îi mulțumesc” actualei directoare a #ServiciulFiscaldeStat pentru imboldul de a părăsi Moldova și a crea un viitor mai bun copiilor mei departe de birocrația și dictatura ce a îmbrăcat pelerina, sub denumirea de democrație și libera opinie. Nu poate spune același lucru și mămica mea, care a dat totul de pe ea doar că să-și țină copii acasă. Dar lasă mamă perna sa se usuce, nu mai plânge, poate revin când pleacă cei care m-au făcut azi și mai puternică. Trec și eu fugitiv printr-o facultate de peste hotarele Moldovei, vând câteva produse de la Ericsson și mă întorc poate acasă „un mare specialist cu experiență”.

Totuși, dacă sa fiu sinceră și să mă întorc la adevăratul motiv al acestei postări, vreau sa aduc sincere mulțumiri tuturor care m-au telefonat, mi-au scris mesaje prin toate aplicațiile posibile din mediul online, pentru a-mi fi alături în sărbătoarea zilei mele de naștere. Am primit o deosebită plăcere ascultând și citind fiecare rând plin de urări de bine, sănătate și mari succese. Plăcut mi-a fost sa aud practic de la fiecare ferma convingere că voi reuși și mai multe departe de Moldova, fiind cunoscută de toți ca o persoană puternică și plină de energie constructivă. Va mulțumesc tuturor și va urez tuturor răbdare și putere de a trece cu brio peste aceste vremuri „bune”.

Dragi prieteni, eu sunt bine, muncesc într-o companie de contabilitate din Marea Britanie și dărui toată experiența profesională străinilor, experiența acumulată în timp la mine acasă, lângă oameni harnici și deștepți. Mulțumesc fiecăruia în parte, tuturor colegilor, prietenilor, rudelor, persoanelor care abia de le cunosc pentru toate cuvintele frumoase și, nu în ultimul rând, pentru contribuirea la formarea personalității mele”, a scris Mariana Chirtoacă.

SFS nu a comentat declarațiile fostei angajate.

Olesea Bolboceanu-Banari