Microsoft face un pas curajos: Ce se întâmplă cu inteligența artificială

 Microsoft face un pas curajos: Ce se întâmplă cu inteligența artificială

Mișcarea vine în timp ce Microsoft face eforturi pentru utilizări mai responsabile ale inteligenței artificiale.

Potrivit playtech.ro,Microsoft este foarte conștientă de reacția în creștere față de recunoașterea facială și închide un proiect semnificativ ca răspuns. Compania a dezvăluit că va „retrage” tehnologia de recunoaștere facială despre care spunea că ar putea deduce emoții, precum și caracteristici precum vârsta, sexul și părul. Inteligența artificială a ridicat întrebări privind confidențialitatea, a spus Microsoft, iar oferirea unui cadru a creat potențialul de discriminare și alte abuzuri. De asemenea, nu a existat un consens clar asupra definiției emoțiilor și nicio modalitate de a crea o legătură generalizată între expresii și emoții.

Utilizatorii noi ai cadrului de programare Face de la Microsoft nu mai au acces la aceste funcții de detectare a atributelor. Clienții actuali le pot folosi până pe 30 iunie 2023. Microsoft va încărca tehnologia în instrumente de accesibilitate „controlate”, cum ar fi Seeing AI pentru persoanele cu probleme de vedere.

Vestea vine în momentul în care Microsoft a împărtășit publicului pentru prima dată cadrul Standard AI responsabil. Orientările ilustrează procesul decizional al companiei de tehnologie, incluzând un accent pe principii precum incluziunea, confidențialitatea și transparența. Aceasta reprezintă, de asemenea, prima actualizare importantă a standardului de când a fost introdus la sfârșitul anului 2019 și promite mai multă corectitudine în tehnologia vorbirii în text, controale mai stricte pentru vocea neuronală și cerințele „potrivite scopului” care exclud sistemul de detectare a emoțiilor.

Microsoft nu este prima companie care s-a gândit la recunoașterea facială. IBM și-a oprit activitatea în acest domeniu din cauza îngrijorărilor că proiectele sale ar putea fi folosite pentru încălcări ale drepturilor omului. Acestea fiind spuse, aceasta este încă o schimbare majoră. Una dintre cele mai mari companii de cloud și de calcul din lume se retrage din domeniu inteligenței artificiale, iar acest lucru ar putea avea un impact substanțial.