Mii de corturi, lăsate în urmă pe un câmp după un festival, de muzică din Anglia. Ce spun ecologiștii

 Mii de corturi, lăsate în urmă pe un câmp după un festival, de muzică din Anglia. Ce spun ecologiștii
0Shares

Aproximativ 90.000 de persoane au participat la festivalul Reading din sudul Angliei, iar după încheierea evenimentului au abandonat pe câmp corturile în care au stat, potrivit The Independent și Digi 24. Situația se repetă după fiecare festival, iar ecologiștii atrag atenția asupra faptului că reciclarea acestor corturi este foarte greu de făcut, scrie SHOK.md cu referire la libertatea.

Imaginile aeriene surprinse după festivalul de muzică desfășurat la Little Johns Farm arată că în urma petrecerii au rămas cantități mari de gunoaie și mii de corturi amplasate pe o suprafață întinsă. Unele dintre corturi sunt donate organizațiilor caritabile, care le oferă persoanelor fără adăpost, însă cele mai multe dintre ele vor ajunge la gunoi. Lily Robbins, managerul de sustenabilitate al festivalului, a declarat pentru BBC că, deși mulți oameni cred că aceste corturile sunt donate, nu întotdeauna se întâmplă asta.

„Din păcate, corturile sunt unul dintre lucrurile cel mai greu de reciclat. Luăm de acolo cât de multe putem, dar cele care rămân trebuie să fie duse la o unitate de reciclare. Asta implică un proces extrem de lung”, a explicat aceasta.

0Shares

Maria Palade

https://shok.md/