Mii de moldoveni încă stau în beznă: S-au produs avarii suplimentare în timpul nopții

 Mii de moldoveni încă stau în beznă: S-au produs avarii suplimentare în timpul nopții
10 mii de consumatori încă rămân fără curent electric, în legătură cu înrăutățirea condițiilor meteo din timpul nopții manifestate prin ploi torențiale și vânt, s-au produs mai multe avarii în rețelele de medie tensiune, anunță Premier Energy. Totodată, până la ora 06:00, au fost reconectați peste 860 mii de consumatori din localitățile din centrul şi sudul țării.
Premier Energy Distribution a mobilizat echipele sale de intervenție pentru identificarea defectelor și realimentarea consumatorilor râmași fără energie electrică.
„Înțelegem disconfortul din cauza lipsei de tensiune pe care consumatorii sunt nevoiți să îl suporte. Reiterăm că această situație extrem de complicată a fost cauzată de bombardamentele din țara vecină, sistemul electroenergetic al căruia este interconectat cu cel al țării noastre. Vă mulțumim pentru înțelegere şi răbdare şi vă asigurăm că depunem toate eforturile pentru restabilirea furnizării energiei electrice către toți consumatorii afectați”, notează Premier.
Moldova a rămas pe întuneric, în totalitate, în după amiaza zilei de 23 noiembrie 2022, după bombardamente masive în Ucraina.

Traficul în capitală a fost paralizat, troleibuzele s-au oprit, la fel și semafoarele, iar poliția a venit cu mai multe recomandări privind securitatea personală.

În decurs de o oră de la avarie, curentul a fost restabilit în unele zone.

Președinta Maia Sandu declară că „Rusia a lăsat Moldova pe întuneric” și dă asigurări că energia electrică va fi restabilită.

Ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasnețov, a fost convocat de urgență la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, după deconectările masive de lumină, pentru explicații.

Olesea Bolboceanu-Banari