Milioanele continuă să curgă în electorală: Top-ul „risipitorilor” din această campanie

 Milioanele continuă să curgă în electorală: Top-ul „risipitorilor” din această campanie
0Shares

Comisia Electorală Centrală (CEC) a publicat rapoartele financiare pe final de campanie (a șasea săptămână) a concurenților electorali. Potrivit datelor, cei mai mulți bani au fost cheltuiți de blocul „Renato Usatîi”, scrie SHOK.md, cu referire la UNIMEDIA.

Blocul „Renato Usatîi” a declarat venituri de 11 585 092 de lei, fiind cheltuiți 11 261 401 lei. Cei de la PAS au declarat venituri de 5 660 968 de lei și au cheltuit 5 494 273 lei.

Blocul BECS a declarat venituri de 4 089 000 lei, dar a cheltuit 3 635 393 de lei. Partidul Șor a declarat venituri de 3 848 000, iar a cheltuit 3 836 995 de lei.

Urmare examinării rapoartelor, CEC a avertizat Partidul Politic „Noi”, Partidul Politic „Puterea Oamenilor” și Partidul Politic Partidul Oamenilor Muncii asupra obligativității de a respecta termenul de prezentare a rapoartelor privind finanțarea campaniei electorale.

Totodată, Comisia a avertizat, repetat, Partidul Politic Partidul Oamenilor Muncii pentru neprezentarea raportului financiar la situația din 18 iunie 2021 și a obligat formațiunea să-l prezinte, în termen de 24 de ore sau, după caz, să informeze Comisia despre neîncasarea veniturilor și neefectuarea cheltuielilor pentru perioada supusă raportării.

În contextul examinării rapoartelor privind finanțarea campaniei electorale pentru scrutinul de duminică, CEC va transmite către Serviciului Fiscal de Stat lista persoanelor fizice donatoare din țară pentru verificarea surselor de proveniență ale donațiilor.

În conformitate cu prevederile cadrului legal, concurenții electorali prezintă, săptămânal, în ziua de vineri, rapoartele privind finanțarea campaniei electorale. Acestea sunt plasate pe pagina web oficială a Comisiei www.cec.md, la rubrica „Alegeri parlamentare din 11 Iulie 2021”/ „Susținerea financiară”/, cu respectarea legislației privind protecția datelor cu caracter personal.

0Shares