Ministerul Apărării s-a autosesizat, după declarațiile lui Voronin despre soldații de la Bălți: Invităm deputații să-și folosească prerogativele și să viziteze unitatea

 Ministerul Apărării s-a autosesizat, după declarațiile lui Voronin despre soldații de la Bălți: Invităm deputații să-și folosească prerogativele și să viziteze unitatea

Ministerul Apărării s-a autosesizat „în legătură cu declarațiile din cadrul briefingului de presă susținut astăzi de reprezentanții unui partid politic cu privire la situația din cadrul Brigăzii de infanterie motorizată „Moldova”. Este vorba despre o scrisoare scrisă de soldați, transmisă fostului șef de stat, Vladimir Voronin, în care se denunță un tratament inuman și degradant față de militari, scrie SHOK.md, cu referire la UNIMEDIA.

„În acest context, conducerea Ministerului Apărării invită toți deputații să se folosească de prerogativele și mecanismele legale și să viziteze unitatea respectivă pentru a se documenta din prima sursă cu situația reală la capitolul condiții de trai și activitate ale militarilor, în vederea elucidării faptelor invocate în scrisoarea anonimă”, se arată într-un comunicat al Ministerului Apărării, remis pentru UNIMEDIA.

Fostul șef de stat, Vladimir Voronin a prezentat astăzi o scrisoare pe care a primit-o de la soldații Brigăzii de Infanterie Motorizată din orașul Bălți. Aceștia denunță mai multe ilegalități ale comandanților, dar și atitudine inumană și degradantă față de soldați. „Umblăm nespălați, ne iau mâncarea adusă de mame, ne impun să le cumpărăm țigări, ne țin în soare și ne numesc turmă de pid*araji. Din cauza conducerii brigăzii, mai mulți căpitani au demisionat”, a declarat Vladimir Voronin, citând din scrisoarea pe care a primit-o de la soldații din Bălți.