Moldova s-a calificat, în premieră, în grupele UEFA Champions League: Campioana națională Sheriff Tiraspol face istorie

 Moldova s-a calificat, în premieră, în grupele UEFA Champions League: Campioana națională Sheriff Tiraspol face istorie
0Shares

Pentru prima dată, fotbalul moldovenesc va avea o reprezentantă în grupele UEFA Champions League. Campioana Moldovei, Sheriff a încheiat la egalitate 0-0 cu Dinamo Zagreb, în deplasare și s-a calificat în grupe grație victoriei din tur, 3-0 la Tiraspol, scrie SHOK.md cu referire la unimedia.

Sheriff Tiraspol a acces în faza grupelor UCL, după un parcurs fulminant în preliminarii, eliminând pe rând campioanele Albaniei, Armeniei, Serbiei și Croației.

Sheriff Tiraspol a început calea spre calificarea în grupele UEFA Champions League pe 7 iulie, în deplasare împotriva echipei Teuta Durrës. Atunci, tiraspolenii au învins în deplasare echipa albaneză cu scorul de 4 la 0, apoi acasă cu 1 la 0. Cumulat: 5-0.

În a doua rundă de calificare, pe 20 iulie, Sheriff a învins-o în deplasare cu scorul de 1 la 0 pe echipa armenească Alașkert FC, iar acasă a învins-o cu scorul de 3 la 1. Cumulat: 4-1.

În a treia rundă de calificare, Sheriff Tiraspol a jucat la egalitate în deplasare cu formația sârbă Steaua Roșie Belgrad, scor 1-1, iar la Tiraspol, aceasta din urmă a fost învinsă cu scorul de 1 la 0. Scor general: 2-1.

În runda play-off de calificare a UEFA Champions League, Sheriff a câștigat surprinzător în fața echipei croate Dinamo Zagreb cu scorul de 3 la 0. În manșa retur – 0-0. Scor general: 3-0.

Tragerea la sorți pentru grupele UEFA Champions League din acest an va avea loc astăzi, 26 august.

0Shares

Maria Palade

https://shok.md/