Momente cumplite pentru moldovenii reveniți cu o cursă de la Tel-Aviv: Aeronava a fost blocată deasupra orașului din cauza atacului cu rachete

 Momente cumplite pentru moldovenii reveniți cu o cursă de la Tel-Aviv: Aeronava a fost blocată deasupra orașului din cauza atacului cu rachete

Momente cumplite pentru moldovenii care au revenit ieri acasă cu o cursă de avion de la Tel Aviv. Aeronava ar fi fost blocată deasupra orașului, fiindu-i interzisă aterizarea din cauza atacului cu rachete. Despre asta a scris liderul Platformei DA, Andrei Năstase, într-o postare pe facebook, scrie SHOK.md, cu referire la UNIMEDIA.

„Suntem alături de miile de cetățenii moldoveni care au fost prinși în vâltoarea evenimentelor și au trecut prin momente cumplite și atunci când avionul unei companii de aviație din Moldova a fost blocat în zbor de-asupra Tel Aviv-ului, fiindu-i interzisă aterizarea din cauza atacului cu rachete”, a menționat Andrei Năstase într-o postare pe facebook.


Solicitată de UNIMEDIA, purtătoarea de cuvânt a Autorității Aeronautice Civile, Irina Bodolica, ne-a spus că aeronava Air Moldova a aterizat și decolat de pe aeroportul din Tel Aviv în condiții de siguranță fără a devia semnificativ de la orarul de zbor. Zborul a întârziat cu aproape 2 ore.

Braţul armat al Hamas susține că a lansat 130 de rachete, marți seara, în direcţia Tel Aviv-ului. Majoritatea proiectilelor din Gaza au fost interceptate însă de sistemul israelian antirachetă Iron Dome. Ore în șir s-a auzit zgomotul sirenelor și sunetul interceptoarelor antirachetă.

O moldoveancă stabilită în Israel a povestit pentru UNIMEDIA despre coșmarul bombardamentelor
„Nu toate rachetele au fost prinse, trei au explodat și au provocat victime. Pe la orele 3 de noapte sirenele au început să sune din nou și o nouă rafală de rachete s-a văzut pe cer. 

Stăm închiși în casă, e multă panică, nimeni nu a ieșit la serviciu, dar și autoritățile ne recomandă să nu ieșim în stradă.

Desigur că frica este enormă. Nimeni nu a dormit. Chiar dacă aici, practic fiecare casă are o cameră specială menită să te protejeze de bombardamente”, a povestit pentru UNIMEDIA, Victoria Mereuță, o femeie stabilită de mai mulți ani în Israel.