Negocierile dintre Rusia și Ucraina ar putea începe curând: Delegația ucraineană a ajuns în Belarus

 Negocierile dintre Rusia și Ucraina ar putea începe curând: Delegația ucraineană a ajuns în Belarus

Delegația din Ucraina a ajuns în Belarus. Despre aceasta anunțat ria.ru cu referire la presa belarusă.

Delegația din Ucraina a ajuns în Belarus, scrie UNIMEDIA.

Platforma de negocieri pentru întâlnirea părților ucrainene și rusă a fost pregătită, este așteptată sosirea delegațiilor, transmite Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Belarus, anunță presa străină.

Totodată, potrivit sursei citate, politologul belarus Voskresenski a declarat că „începerea negocierilor ar putea fi amânată, deoarece delegația ucraineană ar putea dori să doarmă după drum”.

Presa din Rusia scria ieri că discuțiile nu au început, iar delegația din Ucraina încă este în drum. Cei din Ucraina afirmau că aceștia au fost nevoiți să își schimbe itinerarul, iar negocierile propriu-zis vor începe peste câteva ore.

Kievul în ultimul moment a acceptat propunerea rușilor, după ce Zelenski a discutat la telefon cu Lukașenko.

Delegația din Rusia a ajuns în Belarus în această dimineață. Aceștia spun că sunt în așteptarea Kievului, în timp ce Zelenski spune că negocierile trebuie să aibă loc în oricare loc, în afara de Minsk.

Sâmbătă, Peskov a declarat că ucrainenii au refuzat să negocieze, astfel operațiunile militare vor fi reluate. De partea cealaltă, Președinția de la Kiev a negat „refuzul de a negocia”. Aceștia spun că sunt deschiși să discute, dar pe propuneri reale de detensionare.

Cu o zi înainte, Kievul a spus că vrea negocieri cu Rusia, dar și garanții de securitate, susține consilierul prezidențial, Mihail Podoleac.

De partea cealaltă, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, susține că președintele ucrainean minte atunci când vorbește despre discuțiile privind statutul de neutralitate al Ucrainei în schimbul unor garanții de securitate. „Șansele ratate ale lui Zelenski le cunoaște toată lumea”, a declarat acesta.

În aceeași zi, Putin a spus că este gata să trimită o delegația la Minsk. Kievul a spus că vrea să discute însă nu la Minsk. Spre seară, subiectul a fost amânat, anunța partea rusă.