Noi detalii în cazul copilului din Drochia, umilit de părinții unui băiat pe care l-ar fi bătut. Poliția: Un conflict mai vechi

 Noi detalii în cazul copilului din Drochia, umilit de părinții unui băiat pe care l-ar fi bătut. Poliția: Un conflict mai vechi
Poliția din Drochia s-a autosesizat cu referire la cazul apărut în spațiul online unde un minor ar fi fost bătut și obligat să-și ceară scuze în genunchi de la un alt copil din localitate.  Potrivit oamenilor legii „familiile copiilor implicați în conflict au ajuns la o înțelegere”.
„Vă comunicăm că, între 3 copii ar fi avut loc un conflict mai vechi, în care reciproc au adoptat același comportament de a-și cere scuze.
Părinții minorilor au fost sancționați conform art. 63 din Codul Contravențional al Republicii Moldova „Neîndeplinirea obligaţiilor de întreţinere, de educare şi de instruire a copilului”.
De asemenea au fost sesizate toate instituțiile abilitate cu competențe în domeniu. Reamintim părinților despre importanța comunicării deschise cu copiii pentru prevenirea comportamentului deviant şi victimizării acestora”, au precizat oamenii legii.
Un minor ar fi fost pus în genunchi să-și ceară scuze de părinții unui băiat pe care acesta l-ar fi bătut. Cazul de la Drochia a fost pus în lumină de internauți, iar ulterior s-a sesizat și oamenii legii. Potrivit informațiilor publicate pe rețele, băiatul agresat locuieștele doar cu bunelulul acestuia, având un singur părinte – mama, care este plecată la muncă peste hotare. Iar scena cu băiatul îngenunchiat a fost filmată chiar de unul dintre cei doi părinți.