Nou scandal de agresiune sexuală în lumea cinematografică. Cine este „un prădător în serie care atacă femeile de ani de zile”

 Nou scandal de agresiune sexuală în lumea cinematografică. Cine este „un prădător în serie care atacă femeile de ani de zile”

Regizorul şi producătorul canadian Paul Haggis a fost arestat în sudul Italiei cu suspiciunea de agresiune sexuală „agravantă” asupra unei tinere străine, au anunţat agenţiile de presă italiene duminică, 19 iunie, citând Parchetul, scrie SHOK.md, cu referire la ziare.com.

Regizorul şi scenaristul este ,,suspectat de infracțiuni de agresiune sexuală şi vătămare corporală gravă, infracţiuni comise împotriva unei tinere străine”, au indicat agenţiile ANSA şi AGI citându-l pe procurorul din Brindisi.

Parchetul nu a oferit mai multe informaţii duminică. Haggis, în vârstă de 69 de ani, care a scris şi regizat filmul premiat cu Oscar „Crash (Collision)”, urma să fie vedeta Festivalului de film Allora Fest, care începe marţi în oraşul Ostuni din provincia Brindisi.

Tânăra fusese cu Haggis înainte de festival, potrivit acuzării. „Suspectul ar fi forţat-o pe tânăra, pe care a cunoscut-o cu ceva timp în urmă, să facă sex”, a spus procurorul.

După o întâlnire, tânăra a fost „nevoită să solicite îngrijiri medicale”, potrivit acestuia. Unul dintre avocaţii lui Haggis, solicitat prin telefon şi e-mail, nu a reacţionat duminică.

Nu este prima dată când regizorul este acuzat de agresiune sexuală. În ianuarie 2018, el a fost dat în judecată de trei femei după ce o primă plângere a fost depusă împotriva lui la Curtea Supremă din New York de către un agent de publicitate cinematografică, Haleigh Breest. Ea l-a acuzat pe regizorul filmelor „Crash” şi scenaristul „Million Dollar Baby” şi „Casino Royale” că a abuzat-o şi violat-o în ianuarie 2013, când avea 26 de ani.

Pentru firma de avocatură Emery Celli Brinckerhoff Abady, care le apără pe cele trei reclamante care au preferat să rămână sub anonimat, el ar fi „un prădător în serie care atacă femeile de ani de zile”.