O actriță dă în judecată The Economist pentru că i-a folosit poza pentru a ilustra un articol despre „grase”

 O actriță dă în judecată The Economist pentru că i-a folosit poza pentru a ilustra un articol despre „grase”

O actriță din Irak a anunțat că dă în judecată ziarul The Economist pentru că a folosit o poză cu ea pentru a ilustra un articol despre femeile arabe care sunt mai „grase” decât bărbații, informează SHOK.md, cu referire la presa străină.

Enas Taleb susține că imaginea a fost folosită în afara contextului, fără permisiunea ei și că i s-a încălcat dreptul la libertate și intimitate. De asemenea, Taleb spune că imaginea a fost editată.

Cunoscută actriță și prezentatoare de talk-show, Enas Taleb a anunțat într-un interviu că a demarat un proces în Marea Britanie.

Ziarul The Economist nu a transmis încă un punct de vedere.

Articolul, intitulat „De ce femeile sunt mai grase decât bărbații în lumea arabă”, a fost publicat la sfârșitul lunii iulie, folosind o fotografie cu Enas Taleb făcută în urmă cu nouă luni, la Festivalul International Babylon din Irak.

În articol scrie că sărăcia și restricțiile sociale, care țin femeile în case, se numără printre motivele pentru care sunt mai multe femei arabe supraponderale decât bărbați. Un alt motiv, potrivit articolului, ar fi că mulți bărbați consideră „rotunjimile” ca fiind atractive. „Irakienii o citează adesea pe Enas Taleb, o actriță cu rotunjimi ample (foto), ca ideal de frumusețe”, se arată în articol.

Enas Taleb, în vârstă de 42 de ani, se numără printre cele mai cunoscute actrițe din Irak și are nouă milioane de urmăritori pe Instagram.

În interviul acordat postului de televiziune al-Arabiya, ea a declarat că The Economist a avut ghinion că a supărat-o. „Nu știau că sunt vedetă. Pot transforma crizele în câștiguri”, a spus ea.

Articolul din The Economist s-a confruntat, de asemenea, cu critici pe rețelele de socializare, unii utilizatori acuzându-l că este „rasist”, „sexist” și că le „face de rușine” pe femeile arabe.