O elevă de 15 ani a fost judecată pentru terorism

 O elevă de 15 ani a fost judecată pentru terorism
0Shares

O elevă în vârstă de 15 ani este judecată în Marea Britanie pentru terorism după ce ar fi fost găsite în posesia sa un videoclip despre fabricarea unei bombe şi instrucţiuni despre cum se construieşte o armă folosind o imprimantă 3D, scrie SHOK.md, cu referire la digi24.

Tânăra, care nu poate fi identificată din cauza vârstei sale, a apărut joi în faţa Tribunalului din Westminster prin legătură video pentru o audiere în acest caz.

Împotriva ei au fost formulate cinci capete de acuzare pentru deţinerea de informaţii susceptibile de a fi utile unei persoane care a comis sau pregătit un act de terorism în diferite date din august şi septembrie anul trecut, scrie Agerpres.

În plus, ea este acuzată că ar fi deţinut un fişier folosit pentru pregătirea sau instigarea unui act de terorism pe 22 august anul trecut. Fişierul conţinea instrucţiuni despre cum se construieşte o armă de foc acasă folosind o imprimantă 3D.

Eleva, care este din Derbyshire, neagă toate acuzaţiile şi urmează să facă obiectul unui proces de patru zile la Tribunalul din Nottingham, pe 24 august.

0Shares