O fată de 11 ani s-a acoperit cu sângele altui copil și s-a prefăcut că este moartă, în timpul atacului de la școala din Texas

 O fată de 11 ani s-a acoperit cu sângele altui copil și s-a prefăcut că este moartă, în timpul atacului de la școala din Texas

O fetiță de doar 11 ani s-a murdărit cu sângele unei prietene împușcate și s-a prefăcut că este moartă, în timpul atacului armat de la școala din Texas, de la începutul săptămânii, scrie SHOK.md cu referire la digi24.

Miah Cerrillo a avut o prezență incredibilă de spirit pentru un copil de 11 ani și a supraviețuit incidentului șocant, în timp ce 19 colegi și prieteni, dar și 2 profesori, au fost uciși.

Miah a ajuns mai târziu la școală pe 24 mai, pentru că a avut o programare la medic. O oră mai târziu se lupta să supraviețuiască, după ce Salvador Ramos, de 18 ani, a început să tragă în campus cu o armă semi-automată, potrivit NBC.

Miah și o altă fetiță s-au prefăcut că sunt moarte, în timp ce gloanțele șuierau în jurul lor. Miah a supraviețuit, în timp ce cea de-a doua fetiță, a cărei identitate nu a fost dezvăluită, a murit.

Mătușa ei, Blanca Rivera, a explicat tactica de supraviețuire folosită de nepoata ei pentru presa locală: „Miah a luat niște sânge și s-a murdărit cu el pentru a pretinde că a murit. Cumnata mea mi-a spus că Miah și-a văzut prietena plină de sânge și că s-a murdărit cu sângele ei”.

Rivera a mai spus că fetița de 11 ani a fost rănită în timpul atacului, dar între timp a fost externată. „Fratele meu a spus că are fragmente de gloanțe în spate”, a mai spus femeia.

Miah este în stare de șoc după atac, la fel și sora ei mai mică, elevă la aceeași școală.

„În acest moment, trebuie să ne rugăm și să-i cerem lui Dumnezeu să ne ajute să trecem peste această situație. Este traumatizant pentru o copilă de 11 ani să treacă prin asta, nu îmi pot imagina ce simte”, a spus mai Rivera.

Masacrul de la Uvalde este cel mai grav atac armat dintr-o școală după 2012.

Autoritățile încă încearcă să afle care a fost motivul lui Ramos.

Maria Palade

https://shok.md/