O femeie i-a dat 300.000 de lire unui bărbat cunoscut online. Credea că-și vor cumpăra o casă împreună, deși nu s-au întâlnit niciodată

 O femeie i-a dat 300.000 de lire unui bărbat cunoscut online. Credea că-și vor cumpăra o casă împreună, deși nu s-au întâlnit niciodată
0Shares

În mai 2019, Sophia a început să vorbească cu Aaron pe un site de dating. Ea voia să se căsătorească. Aaron a spus că și el vrea același lucru. Au vorbit mai mult și lucrurile au început să se miște rapid. Sophia a descoperit însă că a rămas și fără partener, și cu datorii de 300.000 de lire sterline, bani pcari-a trimis bărbatului pe care nu l-a întâlnit niciodată față în față, relatează SHOK.md, cu referire la digi24.

Acum, femeia spuncă a fost victima unei „fraude romantice” și vrea ca aplicațiile de întâlniri să ia mai multe măsuri pentru a preveni astfel dsituații.

Sophia (al cărei numa fost schimbat, pentru a-i proteja identitatea), și bărbatul pe care îl credea partenerul ei au început să discute despre cumpărarea unei case împreună – fără să se întâlnească vreodată în viața reală. Privind în urmă, Sophia simte că Aaron i-a spus „multe minciuni” despre viitorul lor.

Ea spune că bărbatul a creat documente ipotecare false și e-mailuri către avocați. El îi vindea un vis, iar ea îl cumpăra – la propriu. Sophia i-a trimis lui Aaron sume uriașe de bani pe care acesta le cerea sub pretextul viitoarei lor casdvis.

Am luat împrumuturi de mii de lire și i-am dat toate economiile mele, care echivalează cu aproximativ 50.000-60.000 de lire sterline. Apoi am împrumutat mulți bani de la familie și prieteni”, a spus ea.

În total, Sophia spune că i-a trimis în jur de 300.000 de lire sterline.

Când Aaron i-a cerut încă 50.000 de lire sterline, Sophia a decis că e momentul să pună întrebări. A sunat la bancă, unde credea că are un cont comun cu Aaron. I-au spus că numele ei nu figur pe cont.

Am simțit că se crapă pământul sub mine. Nu-mi venea să cred. Mă simțeam ca într-un coșmar”, spune ea.

Auzi povești, citești povești, auzi despre poveștile altora, dar crezi că ție nu ți se va întâmpla niciodată. Dar s-întâmplat, pentru că nu-ți dai seama de abuzul emoțional”, adaugă ea.

Sophia a început să facă investigații asupra presupusul ei partener și să afle dacă lucra acolo unde i-a spus că lucrează.

Mi-au spus că nimeni cu acest nume nu lucrează acolo. De fapt, tipul de la Barclays a spus: „Trebuie să închizi și să suni imediat la poliție”, povesteștSophia.

A făcut acest lucru, iar poliția investighează cazul din ianuarie 2020, dar deocamdată nu au fost făcute arestări.

După doi ani, Sophia și-a recuperat o partdin bani, deoarecinstanța a decis că femeia a fost victima unei înșelătorii. simte că se află într-o poziție mult mai bună.

Sophia nu estsingura victimă a escrocilor sentimentali. Potrivit UK Finance, între 2019 și 2020 a existat o creștere cu 20% a fraudelor bancare legate de escrocherii romantice.

0Shares