O interpretă din capitală a obținut locul doi la un concurs internațional de canto din România

 O interpretă din capitală a obținut locul doi la un concurs internațional de canto din România

Tânăra interpretă din Republica Moldova, Diana Turturica, a obținut premiul II la Concursul Internațional de Canto „Ionel Perlea”, care s-a desfășurat în perioada 27-29 mai în orașul Slobozia, România, informează SHOK.MD, cu referire la UNIMEDIA.

Solicitată de agenție, Diana Turturica a menționat că la concurs au participat 56 de interpreți din 12 țări. Din juriu au făcut parte Nelly Miricioiu (președinte) din Marea Britanie, dirijorul Alessandro Cedrone din Italia,  sopranele Florența Marines și Mirella Bunoaică din România și tenorul Mihail Munteanu din Republica Moldova.

Pe locul I s-a clasat  Kyounghan Seo din Coreea de Sud, pe locul 2 – Diana Turturica și pe locul 3 – Yurii Strakhov din Ucraina. Aleksandra Kirsanova din Rusia a ocupat locul 4.

„A fost un concurs foarte complicat. Prima etapă s-a desfășurat online, iar a doua în sală, cu public. În cadrul competiției, am interpretat aria Lizei din opera ”Dama de pică” de P.I. Ceakovski și cântecul „Drumeție” de Ionel Perlea, fiind acompaniată de pianista Natalia Lazikova. În finală am cântat aria Rusalca din opera ”Rusalca” de A. Dvorak, fiind acompaniată de orchestra simfonică dirijată de Alessandro Cedrone”, a mai spus tânăra interpretă.

Diana Turturica s-a născut pe 23 februarie 1993 în orașul Dubăsari. În 2016 a absolvit Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău, clasa de canto academic a profesoarei Tatiana Busuioc și în 2020 – masteratul la aceeași instituție în clasa profesorului Mihail Munteanu. În 2021, Diana Turturica a obținut locul II la Concursul Internațional de Canto Academic ”Alexei Stârcea”.

Compozitorul și dirijorul Ionel Perlea s-a născut la 13 decembrie 1900 în comuna Ograda, județul Ialomița, România. S-a stins din viață la 29 iulie 1970 în orașul New York, SUA.