O mamă tănără a rămas fără un picior încercând să-şi salveze bebeluşul

 O mamă tănără a rămas fără un picior încercând să-şi salveze bebeluşul

O tânără mamă de 24 de ani a rămas fără un picior încercând să-şi salveze bebeluşul, după ce a fost spulberată de şoferul unui Mercedes, scrie SHOK.md cu referire la observatornews.

Asistenta medicală Ruby Flanagan, în vârstă de 24 de ani, traversa o trecere de pietoni spre un supermarket Aldi, ţinându-l pe micul Leon, în vârstă de 5 luni în braţe, când a fost zdrobită între un Mercedes argintiu și un Volkswagen albastru. Apucase să-şi arunce copilul deoparte, dar ea nu a mai putut să se salveze. Personalul magazinului a ieşit imediat afară să acorde primul ajutor, înfăşurându-i picioarele pentru a opri sângerarea. Au consolat-o pe mamă şi s-au asigurat că micuţul este bine, preluat de bona lui.

Medicii se tem că şi piciorul stâng va trebui amputat

Ruby, din Wallasey, Wirral, a intrat în stare de şoc atunci când s-a trezit și a descoperit că piciorul drept îi fusese amputat. Din cauza fracturilor multiple, cumnata ei, Chelsea Clarke, a declarat că există temeri potrivit cărora şi-ar putea pierde şi celălalt picior.

„Modul în care şi-a aruncat copilul, pe Leon, gândinu-se să îl scape de pericol… a fost pur şi simplu uimitor, eroic. Asta arată ce fel de persoană e ea, a pus întotdeauna alte persoane înaintea bunăstării ei”, a mărturisit Chelsea.

Ruby a muncit „foarte mult” pentru a se pregăti să devină asistentă medicală şi este genul de persoană care „ar face orice pentru oricine”, a adăugat cumnata ei. Tânăra mamă se teme acum că nu va mai putea avea grijă de copilul ei şi nu îşi va mai putea plăti ipoteca şi facturile din cauza accidentului care a lăsat-o invalidă: „Ea urma să se întoarcă la muncă luna viitoare, după perioada de maternitate, accidentul implică de la sine încheierea contractului de muncă şi imposibilitatea de a mai lucra la spital. De asemenea, partenerul ei, Leon Clarke, nu va putea să lucreze, deoarece va trebui să aibă grijă de băiețelul lor în timp ce ea va fi nevoită să rămână pentru recuperare în spital, dar şi atunci când se va întoarce acasă. Va fi un proces lung de reabilitare, cu mai multe intervenții chirurgicale, fizioterapie și proteze.”

Incidentul tragic s-a întâmplat luni, când Ruby a plecat spre supermarket alături de bebeluşul ei şi de bona micuţului. Urma să cumpere alimente pentru a-i schimba alimentaţia lui Leon.

Maria Palade

https://shok.md/