O nouă rețea de socializare ar putea să facă valuri în viitor. Anunțul făcut de Meta, compania mamă a Facebook și Instagram

 O nouă rețea de socializare ar putea să facă valuri în viitor. Anunțul făcut de Meta, compania mamă a Facebook și Instagram

Meta, compania mamă a Facebook şi Instagram, a anunţat vineri că lucrează la crearea unei noi reţele sociale care, conform descrierii sale, pare a fi un potenţial viitor competitor al Twitter.

Ne gândim la o reţea socială descentralizată şi independentă, care să permită partajarea mesajelor scrise în timp real”, a afirmat grupul într-un comunicat transmis AFP, confirmând o informaţie dezvăluită de site-ul Platformer.

Potrivit Platformer, noua aplicaţie Meta ar fi concepută pentru a fi interoperabilă cu alte reţele de acelaşi gen, precum Mastodon, care a câştigat popularitate după preluarea Twitter de către miliardarul Elon Musk în octombrie anul trecut, relatează AFP, citată de Agerpres.

Mastodon funcţionează prin servere descentralizate, fără autoritate centrală de management sau de decizie.

Prin urmare, aceasta ar reprezenta o ruptură majoră de strategia folosită până acum de giganţii tehnologiei, care au preferat până acum să funcţioneze într-un mediu închis şi cu propriile reguli de utilizare.

Sursa: Pro TV

 

Aura Mereuta

https://shok.md