O renumită prezentatoare de televiziune din țară s-a stins din viaţă

 O renumită prezentatoare de televiziune din țară s-a stins din viaţă

Tamara Zastavniţchi, renumita prezentatoare de televiziune, s-a stins din viaţă. Anunţul a fost făcut în dimineaţa zilei de astăzi de fostul coleg al său de televiziune, Sergiu Corcebaş, scrie SHOK.md cu referire la unimedia.

A plecat la Domnul cea care a fost Tamara Zastavniţchi, una dintre cele mai notorii şi frumoase cărţi de vizită a televiziunii naţionale, cea care şi-a dedicat viaţa întreagă profesiei de crainic-prezentator. Odihnă lină printre îngeri, dragă colegă. Dumnezeu să te ierte şi să te ţină în dreapta Sa…”, a scris Sergiu Corcebaş pe pagina sa de Facebook.

Tamara Zastavniţchi, originară din raionul Ştefan-Vodă, îşi făcuse studiile la Universitatea de Stat din Moldova la facultatea de filologie. Venise la televiziunea pe atunci de stat, la începutul anilor 70, fiind remarcată de un regizor de televiziune. A fost discipola renumitei crainice Elenei Strâmbeanu. După ce plecase de pe ecran, se îngrijise de cele două muzee ale Radioului şi Televiziunii Naţionale, sistematizând meticulos fotografiile, devenite în timp veritabile surse documentare.

Ultimii ani de viaţă Tamara Zastavniţchi i-a trăit cu o nostalgie de nedescris pentru televiziune naţională, instituţia căreia i-a dedicat 35 de ani de activitate.

Maria Palade

https://shok.md/