O româncă din Italia, acuzată că a ucis un bătrân pe care îl îngrijea. Complice era chiar fiul bărbatului

 O româncă din Italia, acuzată că a ucis un bătrân pe care îl îngrijea. Complice era chiar fiul bărbatului

O româncă din Italia, în vârstă de 52 de ani, este acuzată că a ucis un bătrân de care avea grijă, în complicitate cu fiul acestuia, scrie presa română.

Femeia, împreună cu fiul bărbatului, ar fi falsificat unele din rețetele de pastile pe care bătrânul, fost medic, le lua, scrie Rotalianul.

O anchetă privind presupusa falsificare a rețetelor de medicamente a fost deschisă înainte ca fostul medic să moară, în data de 28 mai 2021, în Ravenna, orașul în care locuia bărbatul.

Suspiciunile au apărut în urma observațiilor farmaciștilor. Aceștia ar fi primit rețete pentru diferite medicamente puternice, printre ele și pastile care conțineau benzodiazepină. La un moment dat, farmaciștii au observat că pe unele rețete nu era aceeași semnătură, iar asta le-a atras atenția.

Aceștia au sesizat carabinierii și imediat a fost declanșată o anchetă.

Decesul fostului medic a făcut ca presupusul fals al rețetelor să fie considerat de un procuror un act de premeditare al omorului.

În decursul a cinci luni, în două farmacii din Ravenna au sosit cele 29 de rețete de la doctorul Danilo Molducci, cu autoprescrierea unor cantități mari de diverse medicamente, inclusiv benzodiazepine, însă doar două au fost completate și semnate de acesta, celelalte fiind falsificate de fiul său Stefano sau de îngrijitoarea Elena Vasi Susma. Aceasta este concluzia la care a ajuns Federica Rizzi, un consultant grafologic desemnat de procuratura din Ravenna să examineze registrele de prescripții în contextul procesului în curs de desfășurare la Curtea de Assises pentru moartea medicului în 2021, scrie ravennaedintorni.it.

De asemenea, românca ar fi replicat semnătura medicului, pe care îl avea în grijă, pentru 23 dintre rețete, iar fiul acestuia ar fi falsificat doar două rețete.

Principalul vinovat, fiul bătrânului, a fost student la medicină și ar fi planificat crima în detaliu, scrie publicația Il Resto del Carlino.

Aura Mereuta

https://shok.md