O rusoaică din Suedia a fost concediată după ce a batjocorit simbolurile Ucrainei. „Fasciști putrezi și murdari” VIDEO

 O rusoaică din Suedia a fost concediată după ce a batjocorit simbolurile Ucrainei. „Fasciști putrezi și murdari” VIDEO

Compania suedeză de recrutare Lernia a comentat incidentul cu angajata lor de origine rusă, Evgenia Denisova, care umilise anterior poporul ucrainaen. Organizația a decis să o concedieze după ce un videoclip a fost postat pe rețelele de socializare, scrie SHOK.md, cu referire la ziare.com.

„Am dori să clarificăm că persoana care își exprimă opinia nu lucrează în prezent la noi și nu se va întoarce. Suntem categoric împotriva ideilor jignitoare pe care le exprimă această persoană”, s-a menționat pe pagina de Instagram a companiei.

Cu o zi înainte, o activistă ucraineană a publicat un videoclip în care a fost insultată de o femeie vorbitoare de limbă rusă, care a împrăștiat simboluri ucrainene pe stradă înainte de asta.

Evgenia Denisova, a rupt simbolurile ucrainene pe stradă și i-a numit pe ucraineni „fasciști putrezi și murdari”. În următoarele trei minute de „dialog”, femeia instabilă emoțional i-a argumentat interlocutoarei că este îmbrăcată prost, nu-și cunoaște „istoria” și oferă servicii de natură sexuală.

Interesant este că i-au fost puse doar două întrebări de autoarea videoclipului: de ce rusoaica nu se întoarce în patria ei și de ce a rupt simbolurile ucrainene.

Rusoaica a amenințat-o că „o lovește cu piciorul în față” și a încercat să o alunge și a spus că ea însăși arată decent într- un „pelerină de ploaie de 25 de mii, o eșarfă și o geantă”.

„Vei fi nefericită toată viața, săracă, murdară, în adidași și pantaloni de 150 de coroane. Și nu veți pleca nicăieri de aici. Da. O să ți-o fac. Am o asemenea putere”, a spus ea.

Rusoaica a făcut paradă în fața obiectivului, turnând în același timp noroi asupra activistei din Ucraina. Ea a numit-o pe interlocutor „îngrozitoare”, „o maimuță”, „prostă”, „bolnavă” și a încercat, de asemenea, să o umilească pentru haine presupuse ieftine.

Când a fost întrebată de ce locuiește de 20 de ani în Suedia și nu s-a mai întors în Rusia, a rămas fără argumente, așa că răspunsul a fost: „Care e treaba ta, porcușorule? O să te raportez?”

A fost găsit un număr de telefon, contul de pe rețelele de socializare, numărul și marca mașinii, precum și adresa rusoaicei, dar aceasta a refuzat să vorbească.

Ambasada Ucrainei în Suedia a reacționat la videoclip și a înaintat cazul agențiilor locale de aplicare a legii. Au găsit organizaţia în care lucrează rusoaica şi au cerut să comenteze incidentul.