„Operațiune de Crăciun” în Marea Mediterană. Peste 270 de migranţi au fost salvaţi

 „Operațiune de Crăciun” în Marea Mediterană. Peste 270 de migranţi au fost salvaţi

Organizaţia nonguvernamentală germană Sea-Watch a anunţat sâmbătă că a salvat în total 270 de migranţi din zona centrală a Mării Mediterane, în cadrul a trei operaţiuni de salvare întreprinse începând de vineri de nava sa „Sea-Watch 3”, scrie SHOK.md, cu referire la digi24.

FB: Ambarcaţiuni cu migranţi, multe în stare precară şi care riscă să se scufunde, se îndreaptă adesea spre Lampedusa din cauza apropierii acesteia de costa Africii de Nord.

„Sea Watch 3” a oferit asistenţă pentru două ambarcaţiuni gonflabile în timpul nopţii şi în dimineaţa de Crăciun, a anunţat ONG-ul pe contul său de Twitter. Circa 100 şi 80 de persoane se aflau la bordul acestor ambarcaţiuni supraaglomerate, care au fost salvate la aproximativ 38 de mile marine de coasta libiană, relatează AFP, citată de Agerpres.

Sea Watch se ocupă deja de circa 270 de migranţi în total, după ce salvat vineri dimineaţa 93 de migranţi ce se aflau în apele internaţionale la sud de insula italiană Lampedusa, pe o ambarcaţiune din lemn, calificată drept „inaptă pentru navigare” de ONG.

„Sea Watch 3” şi-a început joi seara „operaţiunea de Crăciun”, când aproape peste tot în Europa ambianţa este festivă, în timp ce „oamenii continuă să fugă pe calea Mării Mediterane”, potrivit unui alt tweet.

Ambarcaţiuni cu migranţi, multe în stare precară şi care riscă să se scufunde, se îndreaptă adesea spre Lampedusa din cauza apropierii acesteia de costa Africii de Nord.

„Sea-Watch 3” navighează în largul coastelor libiene din noiembrie 2017, unde caută activ ambarcaţiuni în pericol.

Citește și