Ora Pământului 2022. Oameni din întreaga lume, îndemnați să stingă lumina timp de o oră

 Ora Pământului 2022. Oameni din întreaga lume, îndemnați să stingă lumina timp de o oră

Evenimentul internațional „Ora Planetei” este o mișcare globală, care unește oamenii şi îi motivează să ia măsuri pentru soluționarea la nivel local a problemelor de mediu și să protejeze planeta. Acțiunea simbolică de deconectare benevolă a energiei electrice timp de 60 de min vorbește despre importanța și fragilitatea mediului nostru natural, scrie SHOK.md.

ÎCS „Premier Energy” SRL susține „Ora Planetei” și invită consumatorii de energie electrică să se alăture evenimentului global sâmbătă, 26 martie 2022, de la 20:30 până la 21:30, ora locală.

ÎCS „Premier Energy” SRL susține evenimentul „Ora Planetei” din anul 2009 și desfășoară activități în principal de informare a populației și încurajare a persoanelor să adere prin participarea personală la această acțiune, deconectând în ziua respectivă pentru cel puțin o oră lumina sau aparatele electrocasnice neesențiale.

În acest scop, în ultimii ani pe partea verso a facturilor pentru electricitate emise în luna martie furnizorul de energie electrică a plasat un mesaj cu privire la „Ora Planetei” și importanța aderării voluntare și dezinteresate la această inițiativă mondială. În 2022, în contextul situației energetice extrem de complicate, ÎCS „Premier Energy” SRL cu atât mai mult promovează în rândul consumatorilor săi necesitatea de a reduce fiecare în parte și toți împreună consumul de resurse energetice. În cadrul parteneriatului cu PNUD Moldova pe facturile curente ale consumatorilor casnici și non casnici se regăsesc mai multe recomandări de economisire și eficiență energetică.

Cum marchezi Ora Pământului în 2022

Site-ul oficial al evenimentului Earth Hour propune câteva idei pentru a marca Ora Pământului în condiții de siguranță, în contextul pandemiei de coronavirus. Iată, așadar, ce poți face în intervalul 20:30 – 21:30 Reconectează-te cu natura (ieși la o plimbare în parc, privește stelele sau pur și simplu dormi în curte, în cort, cu cei mici)

Gătește o cină cu familia sau prietenii apropiați. Dacă ții post, găsești mai multe rețete de post din care să te inspiri. Petrece seara cu persoana iubită – sigur găsești ceva de văzut din cele mai bune filme de dragoste ori pur și simplu țineți-vă în brațe și bucurați-vă de răgazul unei seri liniștite.

Învață mai multe despre planetă și mediul înconjurător – un documentar sau un articol despre protecția mediului poate fi o alegere bună Conectează-te la comunitate – mergi la un eveniment local dedicat Orei Pământului sau, de ce nu, fii voluntar pentru refugiații din Ucraina! Fii activ! Poți dansa, face yoga sau poți ieși la o plimbare de seară cu bicicleta.

Participă și tu, stinge lumina și deconectează toate instalațiile, ce nu sunt vitale, pentru a atrage atenția la schimbările climatice de pe glob. Astfel, contribuim împreună la efortul comun de a economisi energia electrică!

Maria Palade

https://shok.md/