Orgie cu parașutiști filmată într-o bază militară britanică. Oficial al armatei: „Nu este reclama pe care ne-o doream”

 Orgie cu parașutiști filmată într-o bază militară britanică. Oficial al armatei: „Nu este reclama pe care ne-o doream”

Subsecretarul de stat al forţelor armate britanice, James Heappey, a condamnat miercuri o înregistrare video în care apar mai mulţi paraşutişti care participă la o orgie într-o bază militară, transmite dpa, spunând că este „întristat şi jenat” de filmarea „ruşinoasă”, scrie SHOK.md, cu referire la presa străină.

Potrivit ziarului The Times, militarii implicaţi fac parte din Brigada 16 de Asalt Aerian şi sunt acum anchetaţi de poliţia militară. Ei au fost filmaţi făcând sex cu o femeie, probabil o civilă adusă ilegal în cazarma Merville din Colchester.

Heappey a declarat televiziunii ITV: „Ştiu despre acel videoclip şi este ruşinos, iar oamenii spun cumva, ‘ce, a fost consensual, nu contează. Armata este un angajator atât pentru bărbaţi cât şi pentru femei’. Dorim ca fiii cei mai inteligenţi şi mai buni ai naţiunii să servească în forţele noastre armate şi dorim ca femeile care servesc în forţele armate să ştie că servesc într-un mediu unde sunt în siguranţă, unde sunt respectate.”

Oficialul britanic a mai spus că orice s-ar fi întâmplat în Colchester, a fost „pur și simplu nepotrivit”. „Nu este reclama pentru armată pe care am dori să o facem chiar acum. Şi sunt pur şi simplu întristat şi jenat şi furios că ceea ce s-a întâmplat în Colchester a abandonat acel efort incredibil al forţelor noastre armate.”

„Sunt încrezător că bărbaţii şi femeile din forţele noastre armate vor continua să exceleze şi sunt încrezător că ierarhia îi va corecta pe cei răspunzători pentru ceea ce s-a întâmplat în Colchester”, a conchis Heappey, potrivit Agerpres.

Un purtător de cuvânt al armatei a declarat că „armata se aşteaptă la cele mai înalte standarde de comportament de la întreg personalul. Oricine nu respectă aceste standarde va fi anchetat şi împotriva sa se vor lua măsurile corespunzătoare.”

„Poliţia Militară Regală investighează mai multe înregistrări video în care pare să fie implicat personal al armatei. Ar fi nepotrivit să comentez mai mult în timp ce ancheta este în desfăşurare”, a transmis purtătorul de cuvânt britanic.

Citește și