Pantala, avionul electric care se deplasează cu 300 km/h și are o autonomie de 250 km

 Pantala, avionul electric care se deplasează cu 300 km/h și are o autonomie de 250 km
0Shares

În noiembrie 2021, Pantuo Aviation a dezvăluit PANTALA Concept H, un concept de taxi zburător cu aspect elegant, care are asemănări puternice cu aeronava eVTOL cu ventilator conductibil de la Lilium, în același timp cu unele diferențe cheie de design, scrie SHOK.md cu referire la descopera.

Întrucât au fost anunțate multe detalii în ceea ce privește specificațiile sau progresul dezvoltării la acea vreme, Interesting Engineering a luat legătura cu Pantuo, care le-a trimis informații despre noul lor concept prin intermediul unui purtător de cuvânt al companiei.

Potrivit reprezentantului Pantuo Aviation, modelul complet electric PANTALA Concept H are o autonomie de 250 de kilometri și va putea călători la viteze de peste 300 km/h.

Pantala, avionul electric care se deplasează cu 300 km/h și are o autonomie de 250 km

Pantala Concept H are nu mai puțin de 22 de motoare eletrice

Aeronava folosește baterii litiu-ion și are 22 de ventilatoare electrice cu diametru mare, mai degrabă decât rotoare deschise.

La fel ca aeronava cu șapte locuri a lui Lilium, pe care compania germană își propune să o pună în funcțiune până în 2024, ventilatoarele lui PANTALA oferă o redundanță suplimentară, ceea ce înseamnă un nivel sporit de siguranță pentru pasageri.

Totuși, un factor care diferențiază PANTALA Concept H de taxiul zburător Lilium este faptul că întreaga sa aripă se înclină pentru a trece de la modul de zbor vertical la cel normal.

Purtătorul de cuvânt al lui Pantuo a spus că „următoarea generație de sisteme multi-redundante integrate, de bază, ale vehiculelor și sistemele de alimentare ale aeronavei vor permite PANTALA Concept H să atingă niveluri mari de siguranță, similare cu ale avioanelor de pasageri”.

Între timp, „puterea avansată de calcul și capacitatea de rețea” a taxiului zburător „îl pregătesc pentru viitoarea revoluție a autonomiei”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

În ceea ce privește numele Pantuo Aviation, purtătorul de cuvânt al companiei a spus că cuvântul Pantuo este transliterarea lui PANTALA, numele aeronavei sale eVTOL.

Numele PANTALA în sine provine dintr-o combinație a prefixului grecesc antic „pan,” care înseamnă „toate”, și „Talaria”, sandalele înaripate purtate de Hermès, fiul lui Zeus.

Numele are, de asemenea, un dublu sens, deoarece, în chineză, „Pan” înseamnă o piatră mare de munte, simbolizând persistența. „Tuo”, între timp, înseamnă a lărgi și a explora. Compania a spus că și-a ales numele pentru a reprezenta modul în care își propune să extindă raza de acțiune a mobilității umane.

Pantuo vrea să ofere servicii de taxiuri zburătoare începând cu 2027

Pantuo a mai dezvăluit că în prezent dezvoltă un model de zbor la o scară mai mică, care va fi folosit pentru a testa tehnologiile interne ce vor fi utilizate pe modelul finalizat, toate fiind dezvoltate cu sprijinul partenerilor din industrie.

Pantuo Aviation intenționează să efectueze primul test de zbor al acestui model prototip pe la sfârșitul anului, înainte de a începe dezvoltarea modelului complet în 2022. Compania își propune să obțină certificarea și să-l pună în serviciu până cel târziu în 2027.

Modelele de taxi zburător eVTOL au potențialul de a reduce considerabil timpul de navetă și de călătorie, transformând simultan spațiile aeriene urbane.

Câteva alte firme au un avans față de Pantuo, cum ar fi Lilium, menționat mai sus, și Volocopter, din Germania, care își propun, de asemenea, să-și înceapă serviciile până în 2024.

Cu toate acestea, dacă Pantuo Aviation reușește să producă o aeronavă care arată la fel de strălucitoare și de impresionantă precum imaginile prezentate, atunci ar putea deveni un competitor serios pe piața taxiurilor zburătoare, care se estimează că va atinge o valoare de piață de 6,63 miliarde de dolari până în 2030.

0Shares

Maria Palade

https://shok.md/