Patronul companiei care a produs geaca purtată de Putin pe stadionul din Moscova: „E rușinos. Trimitem donații în Ucraina”

 Patronul companiei care a produs geaca purtată de Putin pe stadionul din Moscova: „E rușinos. Trimitem donații în Ucraina”

Pe scena stadionului olimpic din Moscova, președintele rus Vladimir Putin a purtat o geacă de 12.000 de euro, produsă de compania italiană Loro Piana. Patronul companiei spune că a fost „rușinat” să vadă acest lucru și că ajută poporul ucrainean cu donații, scrie SHOK.md cu referire la digi24.

„E oarecum rușinos din punct de vedere uman” , a spus Pier Luigi Loro Piana. Compania sa este o afacere de familie, dar în 2013, gigantul francez din domeniul modei LVMH a cumpărat 80 la sută din firmă.

Geaca Loro Piana purtată de Putin, peste un pulover alb pe gât care ascundea o vestă antiglonț, se vinde în Rusia cu aproximativ un milion și jumătate de ruble, adică peste 12.000 de euro.

„Grupul din care face parte Loro Piana a făcut deja toți pașii necesari pentru a se distanța și a fi solidar cu pozițiile europene față de tragedia umană pe care o trăim”, a spus antreprenorul.

De altfel, de la începutul lunii martie, grupul LVMH, ca și celelalte branduri europene de lux, au întrerupt livrările în Rusia și și-au închis magazinele pe termen nelimitat.

„Cred că haina purtată de Putin a fost cumpărată cu mult timp în urmă, dar cred că acestea sunt probleme minore în comparație cu tragedia unui război. Ca firmă, suntem complet solidari cu pozițiile grupului LVMH. Este clar de ce parte am ales să fim. Nu mă simt vinovat pentru acea geacă purtată pe scenă, dar cred că Putin ar trebui să reflecteze asupra masacrului pe care îl comite asupra poporul ucrainean”, a spus Loro Piana.

Compania ajută populația din Ucraina prin donații către asociații care duc ajutoare. A trimis, de asemenea, pături și produse textile în Ucraina pentru cei care au pierdut totul în bombardamente.

„Sprijinul pentru populație, în acest moment, este cel mai important lucru. Ucrainenii vor avea tot sprijinul nostru moral și practic”, a spus antreprenorul.

Maria Palade

https://shok.md/

Citește și