Patru scriitori moldoveni, premiați de președintele român, Iohannis: Vezi cine sunt

 Patru scriitori moldoveni, premiați de președintele român, Iohannis: Vezi cine sunt

Președintele României Klaus-Werner Iohannis a conferit medalia „Centenarul Marii Uniri” și brevetele aferente scriitorilor Gheorghe Cojocaru, Vladimir Mischevca, Nicolae Negru și Ion Negrei. Ceremonia de înmânare a distincțiilor a fost organizată ieri, 12 mai de către Ambasada României la Chișinău, în contextul acțiunilor de marcare a Zilei Europei, scrie SHOK.md.

Cu această ocazie ambasadorul Daniel Ioniță a declarat: „Ceremonia de astăzi face parte din ciclul de acțiuni organizate de Ambasadă pentru marcarea nu numai a Zilei Europei, dar și a Centenarului Teatrului Național „Mihai Eminescu”, precum și cu ocazia aniversării a 30 de ani de relații diplomatice între România și Republica Moldova.

Multitudinea de lucrări științifice publicate, articolele și pozițiile civice exprimate, tăria de a confrunta, cu argumente științifice pertinente, grosolanele falsuri istorice care încă mai bântuie aceste meleaguri îi recomandă pe laureații noștri ca adevărați promotori ai adevărului istoric, piloni ai păstrării fibrei identitare comune– ai istoriei și limbii române, ai patrimoniului nostru cultural. Toate acestea vorbesc de la sine despre atașamentul lor față de valorile românești, deci față de valorile europene”.

Ar putea fi o imagine cu 2 persoane şi persoane în picioare

Citește și