„Pentru asta i-a chemat Maia Sandu la președinție?”: Dorin Galben și iubita sa, criticați de internauți după pozele cu lalele galbene, pe fundalul Hotelului Național

 „Pentru asta i-a chemat Maia Sandu la președinție?”: Dorin Galben și iubita sa, criticați de internauți după pozele cu lalele galbene, pe fundalul Hotelului Național

Dorin Galben și iubita sa, Violeta Scrișu au stârnit controverse pe rețele, după ce s-au afișat cu lalele galbene în mână, pe fundalul fostului hotel Național, care a fost vopsit ieri,  în culorile drapelului ucrainean. Internauții n-au apreciat gestul ultimilor și au reacționat cu critici pline de ironie, sarcasm și uluire, scrie SHOK.md.

Cuplul au venit cu un mesaj pe rețele, în contextul situației din Ucraina: „Să luăm în mână flori, nu arme”, a scris Galben în dreptul imaginii cu lalele.

„Azi m-am trezit și am văzut pe internet că fostul Hotel Național a devenit peste noapte mult mai frumos, datorită oamenilor care l-au vopsit în culorile drapelului Ucrainei, în semn de solidaritate. Waw! Motiv pentru care mi-am și făcut câteva poze aici! În aceste zile am înțeles că poporul nostru poate fi unit, solidar și… uman (pare ceva obișnuit, dar să știți că în prezent tocmai asta lipsește multora: omenia). Am dat dovadă de receptivitate, organizare și solidaritate prin zeci de campanii de colectare a bunurilor pentru refugiați.

Oamenii simpli și-au deschis larg ușile pentru mii de ucraineni care au lăsat munca de-o viață și au venit în Republica Moldova doar ca să scape de război. Zeci de antreprenori și-au reorientat afacerile pentru a da și ei o mână de ajutor.  Sute de voluntari lucrează cot la cot pentru a reuși să repartizeze produsele alimentare și bunurile donate de oameni. Și ar mai fi multe de spus, dar, cel mai important e că toate acestea s-au întâmplat în doar 3 zile!  Tare aș vrea ca după această experiență să ne păstrăm calitățile sus enumerate. Zilele astea am văzut că poți pierde totul într-o singură clipă, dar ce nu se pierde niciodată este bunătatea și omenia! Ucraineni, suntem alături de voi!”, a scris Violeta, pe Instagram.

https://www.instagram.com/p/CafS2YRILzs/?utm_source=ig_web_copy_link

 

Mai mulți internauți au reacționat negativ la postarea lui Galben și a partenerei sale. Unii au menționat că descrierea nu corespunde imaginilor.

„Pentru asta probabil i-a chemat Maia Sandu la președinție, bloggerii vor lupta cum știu ei mai bine, cu flori și cu busuioc/ Scuze, dar asta arată tare neadecvat, să aduni like-uri prin ședințe foto cu lalele galbene în aceste timpuri./ Foarte reușită poză. Bravo autorului ideii și fotografului!”, au scris aceștia, în comentarii.

Citește și