„Pi*da mea e o mașină războinică”: Creația ce a câștigat Premiul Național de Poezie „Mihai Eminescu” pentru Debut

 „Pi*da mea e o mașină războinică”: Creația ce a câștigat Premiul Național de Poezie „Mihai Eminescu” pentru Debut

Ileana Negrea  a câştigat Premiul Naţional de Poezie „Mihai Eminescu”, pentru volumul „Jumătate din viaţa mea de acum”. Evenimentul a fost organizat  la Botoşani, oraşul natal al lui Mihai Eminescu, cu prilejul împlinirii a 172 de ani de la naşterea acestuia, relatează SHOK.md.

Ileana Negrea s-a născut la Ploieşti în 1984 şi este absolventă a Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine din Bucureşti.

Ar putea fi o imagine cu text care spune „minis Feminism Romania 23h "Să stăm așa În timp ce lumea asta Se duce dracului Cu virușii și gheÈarii Și animalele și planeta Și chiriile și evacuările ările și Èomajul Și violența domestică și precaritatea ÎncremeniÈ›i Și perverși Uitând de toate Pizda mea e o maÈinărie războinică Care vrea să își facă dreptate" lleana Negrea a câștigat Premiul Național de Poezie "Mihai Eminescu"- Opus Primum. Felicitări și la cât mai multă poezie feministă, că avem nevoie de ea ca de aer #poeziefeministă #literaturăfeministă #literaturăqueer”

Câştigătorul premiului de debut în poezie a fost desemnat de un juriu format din Alexandru Cistelecan (Universitatea din Târgu Mureş), Mircea A. Diaconu (Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava), Mihai Iovănel (Institutul de Istorie şi Teorie Literară „George Călinescu” din Bucureşti), Alex Goldiş (Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca) şi Andrei Terian (Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu), relatează agerpres.

Pentru acest premiu au mai fost nominalizaţi alţi patru poeţi – Andrei Codrin Bucur, pentru volumul „La bella Italia: antipoemejurnaliere”, Alexandra Pâzgu, pentru volumul „Dă tot ce ai”, Ioana Zenaida Rotariu, pentru „Cei cinci ani de muţenie: poezie”, şi Cătălina Stanislav, pentru volumul „Nu mă întrerupe”.

Diploma şi trofeul i-au fost înmânate laureatei de către managerul Memorialului Ipoteşti, Ala Sainenco, în cadrul evenimentelor organizate în localitatea natală a lui Mihai Eminescu, cu prilejul împlinirii a 172 de ani de la naşterea acestuia.