Povestea fetiței căreia i s-a ridicat o statuie de bronz în inima Siberiei. „Toate mamele vor ca și copiii lor să fie la fel ca ea”

 Povestea fetiței căreia i s-a ridicat o statuie de bronz în inima Siberiei. „Toate mamele vor ca și copiii lor să fie la fel ca ea”

O fetiță din Siberia, care a supraviețuit în mod miraculos 12 zile în taigaua plină de animale sălbatice pe când nu avea nici 4 ani, aspiră să devină balerină, scrie SHOK.md cu referire la digi24.

Karina Cichitova avea trei ani și opt luni în vara anului 2014, când a plecat de acasă să-și caute tatăl în pădure și s-a pierdut.

Salvarea ei a fost puiul de câine care a urmat-o în uriașa taiga siberiană. I-a ținut de urât în sălbăticia plin de urși și de lupi și a încălzit-o, în timp ce zeci de oameni o căutau zi și noapte. În a 9-a zi, câinele s-a întors în sat și i-a ajutat în cele din urmă pe salvatori să dea de urma copilei pierdute. Au găsit-o flămândă și epuizată, dar teafără, la 12 zile după ce a dispărut din satul ei.

Acum Mowgli de Siberia tocmai și-a sărbătorit cea de-a 12-a aniversare, este elevă la școala de balet din Yakutsk și visează să danseze pe marile scene.

Karina Cichitova: Este greu și dureros să stai pe poante, să-ți ții mâinile într-un anumit fel, să întinzi picioarele și multe alte lucruri. Visul meu este să dansez la Teatrul Bolșoi în rolul Giselle.

Povestea copilei de nici 4 ani care a supraviețuit aproape două săptămâni în pădure a făcut-o celebră în toată Rusia și peste hotare. Oricine sosește la Yakutsk în inima Siberiei este întâmplinat de statuia de bronz a fetiței și a câinelui ei.

Albina Cerepanova: Povestea este foarte complicată. Nu vorbim cu Karina despre asta, pentru că a lăsat în sufletul ei urme pe care nu ar fi trebuit să le poarte la vârsta ei. Mulți oameni vin și îi spun: hai să faci o poză cu noi, hai să vorbești cu noi! Și Karina se întreabă de fiecare dată „ce se întâmplă, de ce vin la mine?”. Îi explic că atunci când era mică a trecut printr-o situație foarte grea și a rămas puternică și înțeleaptă. De asta fiecare mamă vrea ca și copiii ei să fie la fel ca ea.

Volume 90%

Maria Palade

https://shok.md/

Citește și