Povestea lui Patron, căţelul erou din armata ucraineană, care depistează mii de bombe

 Povestea lui Patron, căţelul erou din armata ucraineană, care depistează mii de bombe

Ucraina este o ruină în urma bombardamentelor ruseşti începute în urmă cu 53 de zile! Deşi s-au retras din regiunea de nord şi nord-vest a ţării, ruşii au ascuns grenade, mine şi dispozitive explozive în jucării de pluş, căni de cafea, paturi de copii şi maşini. Patron e căţelul erou care a descoperit mii de bombe, scrie SHOK.md cu referire la click.

După ce ucrainenii au reuşit să scufunde cu o rachetă Neptun, săptămâna trecută, crucişătorul Moskva, care a ajuns pe fundul Mării Negre, ruşii au bombardat ca răzbunare opt oraşe, cele mai afectate fiind Harkov, Kiev şi Irpin. Lupte sângeroase s-au dat în regiunea Donbas, iar în Mariupol trupele din armata ucraineană rezistau cu eroism în faţa invadatorilor care vor ”să livreze” Kremlinului o victorie semnificativă pentru ziua naţională de la 9 mai.

Duminică, 17 aprilie al optulea general rus a fost ucis în luptele din Ucraina, însă războiul e departe de a se îndrepta către un final. Povestea lui Patron, un căţel erou din rasa Jack Russell a făcut înconjurul planetei, după ce Daily Mail a preluat un reportaj difuzat pe Telegram.

image

Patron are doi ani şi participă alături de geniştii din Cernihiv, localitate aflată la nord de Kiev, în descoperirea bombelor ascunse de ruşi înainte de a se retrage. Căţelul a devenit vedetă pe reţelele sociale după ce a descoperit sute de mine şi a salvat de nenumărate ori viaţa pirotehniştilor pe care îi însoţeşte în misiune.

El face parte din Serviciul Statal de Urgenţă al Ucrainei şi tot ce aşteaptă la finele unei zile grele în care îşi riscă viaţa la fiecare secundă, este o mângâiere pe burtică şi o vorbă bună.

image

Maria Palade

https://shok.md/