Presa britanică: Cristiano Ronaldo va fi dat afară de la Manchester United

 Presa britanică: Cristiano Ronaldo va fi dat afară de la Manchester United

Publicații majore din Marea Britanie scriu că oficialilor clubului nu le-au picat deloc bine declarațiile lui Cristiano. Săptămâna aceasta, a apărut un interviu pe care atacantul portughez i l-a acordat realizatorului Piers Morgan. Ronaldo și-a desființat verbal antrenorul și nu s-a sfiit să arunce săgeți către foști și actuali colegi, scrie euronews.ro.

Sky Sports News îi citează pe avocații clubului de pe Old Trafford, care lasă de înțeles că „timpul lui Cristiano la United a luat sfârșit”. Clubul ar fi început deja „demersurile necesare” încheierii contractului acestuia. Potrivit aceleiași surse, va fi un proces „curat și rapid”, în cel mai demn mod cu putință.

Printre altele, Cristiano, care este așteptat vineri, în Qatar, cu Naționala, pentru Campionatul Mondial de fotbal 2022, a declarat, în interviul viralizat încă dinainte de a fi publicat în formă integrală, că United a căutat în mai multe rânduri să se descotorosească de el. Nu s-a ferit să afirme că nu îl respectă pe antrenorul Erik ten Hag: „Nu îl respect pentru că nici el nu mă respectă. Nu faci asta, nu te voi respecta în veci” a spus lusitanul.

Acuzațiile s-au îndreptat și către proprietarii lui United, familia Glazer. Manchester este un club bazat pe marketing, nu unul sportiv, i-a împărtășit Cristiano lui Piers Morgan.

De cinci ori câștigător al Balonului de Aur, căpitanul Portugaliei face 38 de ani în februarie și traversează un sezon complicat la gruparea de pe Old Trafford. Tehnicianul olandez Erik ten Hag, numit în funcţie în luna mai 2022, îi oferă puţin timp de joc. De altfel, atacantul lusitan nici măcar nu a fost inclus în lotul pentru cel mai recent meci din Premier League, pe care United l-a câştigat cu 2-1 pe terenul lui Fulham.

Aura Mereuta

https://shok.md