Prima zi în Tokyo, cu halterofila Elena Cîlcic: Suntem cazați în satul Olimpic, mereu sub supraveghere. Reguli stricte anti-Covid

 Prima zi în Tokyo, cu halterofila Elena Cîlcic: Suntem cazați în satul Olimpic, mereu sub supraveghere. Reguli stricte anti-Covid

Sportiva Elena Cîlcic, care reprezintă Republica Moldova la Jocurile Olimpice a ajuns la Tokyo, împreună cu ceilalți membri ai echipei țării noastre. Aceștia au fost cazați într-un sat Olimpic, unde se află sub supraveghere permanentă.

Tânăra a povestit pentru SHOK.MD cum a decurs prima zi la Tokyo:

„Dimineața m-am trezit la 08:30, trebuia să fac un test pentru Covid-19. După ce am trecut testul cu rezultat negativ, toată echipa am mers să luăm prânzul. Până la cantina sunt 10-15 minute de mers pe jos.

După masă, imediat am venit în cameră pentru a mă pregăti de antrenament. Camera este pentru 2 persoane, fete și băieții sunt cazați separat.

sursa foto: www.fanpage.it

La început noi vom face câte un antrenament pe zi deoarece este o perioada de adaptare, după va urma în mod regulat câte 2 antrenament pe zi”, a povestit Elena. În perioadă de pandemie, regulile sunt respectate cu strictețe în Tokyo.„Noi suntem obligați să purtăm masca de protecție, după fiecare antrenament se dezinfectează sala, este obligatoriu să avem cu noi șervețele umede. 

Când intrăm în satul olimpic dezinfectăm mâinile cu dezinfectant”,  precizează halterofila noastră.Zece zile sportiva va avea un regim strict, doar antrenamente și odihnă, fără a părăsi satul. Marea competiție și primul debut al Elenei Cîlcic la JO va avea loc pe 2 august.

Maria Palade

https://shok.md/