Prințul Harry și Meghan Markle, în centrul unei noi controverse. Ei nu ar fi întrebat-o pe Regină dacă își pot numi fetița Lilibet

 Prințul Harry și Meghan Markle, în centrul unei noi controverse. Ei nu ar fi întrebat-o pe Regină dacă își pot numi fetița Lilibet
0Shares

Regina Elisabeta a II-a nu a fost întrebată de Prințul Harry și Meghan Markle în legătură cu numele fiicei lor Lilibet, scrie SHOK.md, cu referire la digi24.

În weekend, cuplul a anunțat că Lilibet “Lili” Diana Mountbatten-Windsor s-a născut la un spital din Santa Barbara din California.

Prințul Harry și Meghan Markle au spus că fiica lor va purta numele Lilibet Diana, după Regina Elisabeta a II-a, al cărei nume de alint din familie în copilărie și tinerețe era „Lilibet” și după mama prințului Harry, prințesa Diana,.

O sursă apropiată lui Harry și Meghan a declarat pentru BBC că Harry a vorbit cu regina înainte de naștere și că el „ar fi menționat” numele. Dar o sursă de la Buckingham  a spus că asta nu s-a întâmplat și că regina nu a fost „întrebată niciodată” în acest sens.

Despre relația dintre cuplu și familia regală s-a vorbit intens în ultimele luni. Deși Harry a vorbit despre problemele dintre el și tatăl său, el a spus că a avut o relație „foarte bună” cu regina și că au vorbit în mod regulat prin apel video.

Numele „Lilibet” are o semnificație personală pentru Regina Elisabeta a II-a

Numele de alint a fost inventat atunci când prințesa Elisabeta era mică și nu-și putea pronunța propriul nume în mod corespunzător. Bunicul ei, regele George al V-lea, a numit-o afectuos Lilibet, nume care a ajuns să fie folosit de rudele apropiate.

Totodată, ea s-a semnat Lilibet pe coroana funerară la decesul unuia dintre prietenii apropiați, Earl Mountbatten, numele fiind folosit și de ducele de Edinburgh.

După nașterea lui Lilibet, s-a presupus că Harry și Meghan au vorbit mai întâi cu regina despre alegerea numelui.

În presă au fost citați „prieteni” ai cuplului care au susținut cu tărie că Harry a cerut permisiunea bunicii sale.

Fiica lui Harry și Meghan este a 11-a strănepoată a Reginei Elisabeta a II-a și este a opta în linia de succesiune la tronul Marii Britanii și Irlandei de Nord și al celorlalte țări al cărei șef de stat este Elisabeta a II-a. 

0Shares