Procurorul Petru Iarmaliuc, alături de avocatul lui Igor Dodon, la trecerea frontierei. Cum comentează omul legii

 Procurorul Petru Iarmaliuc, alături de avocatul lui Igor Dodon, la trecerea frontierei. Cum comentează omul legii

Procurorul anticorupţie, Petru Iarmaliuc, care gestionează dosarul intentat lui Igor Dodon pentru îmbogăţire ilicită, a fost surprins la punctul de trecere a frontierei moldo-române împreună cu Nicolae Posturusu, unul din avocaţii fostului preşedinte. Fotografia cu cei doi a fost răspândită pe reţelele de socializare, scrie anticorupție.md

Petru Iarmaliuc a declarat că a nimerit întâmplător cu Posturusu în acelaşi loc şi la aceeaşi oră.

„Confirm că astăzi am respectat procedurile aferente traversării frontierei de stat, fără privilegii, ca orice cetățean de rând. Am prezentat și predat documentele angajatului Poliției de Frontieră. Am deschis portbagajul mașinii pentru verificare, ulterior, fiind în așteptarea recepționării documentelor de la ghișeul punctului de traversare a frontierei de stat. Moment în care eram într-o discuție telefonică. Nu am observat în imediata apropiere persoane cunoscute mie, însă la acel ghișeu s-a apropiat și o persoană de genul masculin care s-a salutat și care s-a adeverit a fi Posturusu Nicolae. Cu acesta nu am purtat nicio discuție. Nu cunosc din ce direcție a venit, pe care traseu s-a deplasat, dărmite, punctul de destinație. Captura de ecran sau fotografia în care apar eu și persoana menționată mai devreme, reflectă exact circumstanțele sus indicate. Doresc să precizez că și în afara orelor de muncă sunt obligat să respect normele deontologice prin respectul fața de orice cetățean, inclusiv avocați”, ne-a declarat procurorul.

Totodată, Iarmaliuc s-a arătat deranjat de faptul că a fost fotografiat şi a spus că nu vrea să creadă că a fost urmărit, dar că a fost surprins din întâmplare. „Înțeleg interesul sporit față de persoana mea și asigur că atât în activitatea profesională, cât și pe fiecare caz în parte, am manifestat și o fac în continuare cu toată determinarea și încrederea că independența, obiectivitatea și respectarea legii sunt postulatele de căpătâi în baza cărora îmi diriguiesc activitatea și atitudinea privată în viața cotidiană. Indiferent de orice interferențe, create special sau accidental, voi continua să aplic legea în litera și spiritul ei”, a adăugat omul legii.

Atât Igor Dodon, cât şi avocaţii săi, l-au învinuit public pe Petru Iarmaliuc de scurgeri de informaţie din dosar, precum şi că ar organiza prezenţa jurnaliştilor, dar şi protestele activiştilor atunci când fostul preşedinte şi rudele sale sunt citate pentru audieri. Procurorul a respins acuzaţiile.