Reacția Rusiei după ce Kamila Valieva a fost prinsă dopată la JO Beijing: „Speculații! Nu a fost suspendată”

 Reacția Rusiei după ce Kamila Valieva a fost prinsă dopată la JO Beijing: „Speculații! Nu a fost suspendată”

2022 Beijing Olympics – Figure Skating – Training Rink Capital Indoor Stadium, Beijing, China – February 10, 2022. Kamila Valieva of the Russian Olympic Committee during training. REUTERS/Toby Melville

0Shares

Rusia reacționează după scandalul momentului la Jocurile Olimpice de la Beijing. Kamila Valieva a fost prinsă dopată. Presa rusă afirmă că veștile sunt ”speculații”, iar purtătorul de cuvânt al Federației Ruse de Patinaj Artistic, Olga Ermolina a anunțat că sportiva nu a fost suspendată și va participa la proba individuală, scrie SHOK.md cu referire la antena3.

TASS anunță că presa internațională ”a speculat” cu privire la rezltatul testului antidoping al patinatoarei Rusiei. Informația cu privire la această situație a făcut înconjurul lumii, iar surse din cadrul Jocurilor Olimpice de la Beijing au confirmat-o pentru mai multe publicații importante, precum Reuters sau CNN.

Valieva are 15 ani, este actuala campioană a Rusiei și a Europei. Ea este deținătoarea recordului pentru programele scurte ale femeilor, patinaj liber și scoruri totale.

Sportiva s-a prezentat la antrenamentele programate înainte de competițiile individuale la Jocurile Olimpice de iarnă din 2022 de la Beijing, iar purtătorul de cuvânt al Federației Ruse de Patinaj Artistic, Olga Ermolina, a declarat pentru TASS că nu a fost suspendată.

“Kamila Valieva nu a fost suspendată de la participarea la Jocurile Olimpice. Aşteptăm declaraţiile oficiale ale Comitetului Olimpic Internaţional”, a spus Ermolina. „În ceea ce privește ceremonia de decernare a medaliilor în turneul pe echipe, CIO ar trebui să decidă și data”.

0Shares

Maria Palade

https://shok.md/