„Regele absențelor”. Un bărbat a încasat salarii în valoare de peste 500.000 de euro deși nu a mai trecut pe la serviciu din 2005

 „Regele absențelor”. Un bărbat a încasat salarii în valoare de peste 500.000 de euro deși nu a mai trecut pe la serviciu din 2005
0Shares

Un bugetar din Italia, cunoscut sub numele de „regele absențelor” în presa din peninsulă a depășit recordul național de absentat de la serviciu, după ce a încasat salariul fără să se prezinte la muncă timp de 15 ani, scrie SHOK.md, cu referire la digi24.

Polițiștii italieni spun că angajatul a fost plătit cu salariul lunar, încasând un total de 538.000 de euro, în ciuda faptului că nu s-a prezentat la serviciu din 2005. Bărbatul avea contract de muncă la spitalul Pugliese Ciaccio din orașul sudic Catanzaro.

În vârstă de 67 de ani, bărbatul riscă acum să fie condamnat pentru abuz în serviciu, uz de fals și extorcare. Șase manageri sunt, de asemenea, investigați pentru că ar fi permis acestuia să lipsească de la serviciu fără să ia nicio măsură, o practică utilizată frecvent în sectorul public italian, conform The Guardian.

Polițiștii au investigat situația ca parte a unui efort mai amplu – investigația care poartă numele de „Part Time” a descoperit că bărbatul a amenințat-o pe directoarea spitalului pentru a face în așa fel încât aceasta să nu înceapă o cercetare disciplinară împotriva lui.

Ulterior, directoarea s-a pensionat, iar bărbatul a continuat să lipsească de la serviciu pentru că nimeni din conducerea spitalului nu l-a mai verificat.

În 2016, guvernul a înăsprit legea în ce privește absenteismul la serviciu, în contextul în care o investigație a dezvăluit că aceasta este o practică des utilizată printre bugetarii italieni.

0Shares