Regina Elisabeta a II-a, prima reacție după ce s-a vindecat de Covid: Cum se simte suverana

 Regina Elisabeta a II-a, prima reacție după ce s-a vindecat de Covid: Cum se simte suverana

Regina Elisabeta a II-a a povestit că s-a simţit epuizată după ce s-a îmbolnăvit de Covid în februarie. Suverana în vârstă de 96 de ani a vorbit despre experiența sa prin videoconferinţă, cu ocazia inaugurării unei unităţi de îngrijire care îi poartă numele la Royal London Hospital din capitala Marii Britanii, scrie SHOK.md, cu referire la digi24.

Regina a dezvăluit că a fost „foarte obosită și epuizată” după ce s-a infectat cu Sars-Cov-2, în timp ce a discutat despre experiența ei cu Asef Hussain, un fost pacient al cărui frate și tată au murit din cauza virusului, relatează The Guardian.

Virusul te face „foarte obosit şi epuizat, nu-i aşa? Îngrozitoare pandemie!”, a spus ea miercuri, vorbind cu Asef Hussain.

Elisabeta a II-a a fost testată pozitiv la COVID-19 în februarie şi a prezentat, potrivit Palatului Buckingham, „simptome uşoare”.

Deja înainte de a se îmbolnăvi de COVID-19, regina şi-a relaxat considerabil agenda după o noapte de spitalizare în octombrie, a cărei natură nu a fost niciodată dezvăluită. Ea s-a retras de la începutul pandemiei la Castelul Windsor, la aproximativ patruzeci de kilometri de Londra, iar în prezent are probleme să se deplaseze.

În urmă cu două săptămâni, ea a participat la o ceremonie religioasă în memoria soţului ei, prinţul Philip, care a murit anul trecut, marcând marea sa revenire în faţa supuşilor săi după luni de absenţă.

La finalul întâlnirii cu îngrijitorii, Elisabeta a II-a a discutat cu echipa de constructori care a ridicat în câteva săptămâni unitatea de îngrijire pentru a face faţă creşterii numărului de bolnavi. „Este interesant, când există ceva vital, toată lumea lucrează împreună. Este minunat, nu-i aşa?”, a spus ea.

Personalul din sistemul de sănătate publică al Marii Britanii, NHS, a fost sub presiune în timpul pandemiei, cu gărzi lungi, echipamente sufocante şi riscul de a contracta coronavirusul şi de a-şi contamina familia, notează AFP, citată de Agerpres. Aproximativ 33.000 din angajaţii medicali ai NHS au demisionat în perioada iulie-septembrie 2021, dintre care aproape 7.000 în căutarea unui echilibru mai bun al vieţii, potrivit statisticilor oficiale. Este aproape dublu faţă de ultimul trimestru din 2019, chiar înainte de pandemie.

Citește și