Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, împlinește astăzi 95 de ani. Evenimentul din acesta an nu va fi sărbătorit public

 Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, împlinește astăzi 95 de ani. Evenimentul din acesta an nu va fi sărbătorit public

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, împlinește astăzi 95 de ani, însă aniversare nu va putea fi marcată prin celebrări publice, întrucât intervine la numai câteva zile după înmormântarea Prințului Philip cu care suverana era căsătorită de 73 de ani, scrie SHOK.md.

Potrivit BBC, evenimentul din acesta an nu va fi sărbătorit public, deoarece regina continuă să respecte două săptămâni de doliu până vineri.

O parte din familie și aproximativ 20 de angajați sunt alături de regină la castelul Windsor

Prinţul Philip, cu care regina Elisabeta a II-a s-a căsătorit în 1947, a murit pe 9 aprilie la vârsta de 99 de ani. Funeraliile au fost organizate în format restrâns,  sâmbătă la Castelul Windsor și au participat doar membri familiei regale.

Regina Elisabeta este pe tron din anul 1952, fiind cel mai longeviv monarh englez și britanic.

Elisabeta este regina a șaisprezece state suverane, cunoscute sub numele de Commonwealth. Acestea sunt: Regatul Unit, Australia, Canada, Noua Zeelandă, Jamaica, Barbados, Bahamas, Grenada, Papua Noua Guinee, Insulele Solomon, Tuvalu, Sfânta Lucia, Sfântul Vicențiu și Grenadine, Antigua și Barbuda, Belize și Sfântul Kitts și Nevis.