Regina Elisabeta a Marii Britanii a participat la prima ceremonie de la moartea prințului Philip

 Regina Elisabeta a Marii Britanii a participat la prima ceremonie de la moartea prințului Philip

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a participat la prima ceremonie regală de la moartea soţului ei, ducele de Edinburgh. Monarhul a găzduit o ceremonie în care Contele Peel s-a retras oficial din funcţia de Lord Chamberlain, informează SHOK.md, cu referire la digi24.

Conform ceremoniei, regina a acceptat bagheta şi însemnele fostului ei asistent regal. Evenimentul a fost unul privat și s-a desfăşurat la castelul Windsor. 

Contele William Peel a anunţat că se va retrage din funcţia de Lord Chamberlain anul trecut, iar înlocuitorul său Andrew Parker, fost şef MI5, şi-a început serviciul cu o săptămână înainte de moartea prinţului Philip.

Evenimentul de marţi a fost înregistrat în Circularul Curţii – o listă zilnică a evenimentelor la care participă regina şi familia ei, scrie BBC News.

„Contele Peel a avut astăzi o audienţă la regină, şi-a predat bagheta şi însemnele de birou ca Lord Chamberlain şi insigna cancelarului Ordinului Regal Victorian şi şi-a luat la revedere. Majestatea Sa l-a investit cu lanţul regal victorian”, se arată în Circularul Curţii.