Regina Elisabeta și-a anulat încă un eveniment din cauza durerilor de spate

 Regina Elisabeta și-a anulat încă un eveniment din cauza durerilor de spate

Regina Elisabeta a II-a nu va mai participa duminică la ceremonia cu prilejul Remembrance Day de la monumentul Cenotaf, din Londra, din cauza unor dureri de spate, a anunţat biroul de presă al Palatului Buckingham, scrie SHOK.md cu referire la digi24.

„Majestatea Sa este dezamăgită că va lipsi de la slujbă”, a transmis Palatul într-un comunicat.

Regina Elisabeta a Marii Britanii trebuia să asiste duminică la slujba de Ziua Comemorării de la Cenotaf din Londra. Aceasta ar fi fost prima sa apariţie publică de când i s-a recomandat să se odihnească, după o noapte petrecută în spital luna trecută.

Cel mai longeviv monarh din lume a fost internat în spital pentru „investigaţii preliminare” în legătură cu o afecţiune nespecificată şi, de atunci, a lipsit de la evenimente precum conferinţa privind clima COP26 şi un festival de comemorare a eroilor, care a avut loc sâmbătă seara.

Palatul Buckingham anunțase anterior că regina în vârstă de 95 de ani este hotărâtă să participe la Cenotaf, unde membrii familiei regale se alătură unor membri importanţi ai guvernului, armatei şi veteranilor pentru a-i comemora pe cei care şi-au pierdut viaţa în conflicte.

Comemorarea este ținută în cea mai apropiată duminică de data de 11 noiembrie, pentru a aminti sfârşitul Primului Război Mondial. Participarea reginei la evenimentul anual este una dintre imaginile definitorii ale domniei sale de 69 de ani: capul plecat, îmbrăcată în negru şi afişând un mac roşu.

Maria Palade

https://shok.md/