Regizorul unui nou documentar despre Kanye West, dezamăgit de pretenţiile artistului

 Regizorul unui nou documentar despre Kanye West, dezamăgit de pretenţiile artistului

Regizorul unui nou documentar dedicat cântăreţului Kanye West s-a declarat dezamăgit, dacă nu chiar surprins, de remarcile controversate ale artistului, care a cerut în ultimul moment un nou montaj al filmului început cu mai bine de 20 de ani în urmă cu acordul său, scrie SHOK.md cu referire la Agerpres.

Clarence ”Coodie” Simmons a început să-l urmărească cu camera de luat vederi pe prietenul său Kanye West în 2001, curios să vadă unde îl vor duce paşii pe acest ambiţios muzician din Chicago. La sfârşitul călătoriei către celebritate, el a obţinut 320 de ore de filmări inedite şi adesea intime.

Prima parte din documentarul „Jeen-yuhs: A Kanye Trilogy”, care durează în total şapte ore, va avea premiera miercuri pe Netflix. Însă artistul, notoriu perfecţionist şi cunoscut pentru mofturile sale, a publicat un mesaj luna trecută pe contul său de Instagram cerând să aprobe versiunea finală a proiectului, pentru a-şi „controla” imaginea.

„I-am spus lui Kanye că trebuie să aibă 100% încredere în acest film… El a spus că are încredere”, a declarat Coodie Simmons într-un interviu acordat AFP. „Aşa că, atunci când i-am văzut postarea pe Instagram, am fost puţin dezamagit”, a spus el.

Săptămâna trecută, Kanye West – care a adoptat recent din punct de vedere legal numele „Ye” – şi-a continuat solicitările, de exemplu ca Drake, un alt star rap, să asigure naraţiunea documentarului. Netflix nu a răspuns public.

În mod ironic, Coodie Simmons a încercat şi înainte să-i facă pe plac lui Kanye West. El a renunţat să mai difuzeze imaginile pentru prima dată în 2005, deoarece artistul „a spus că nu este pregătit să arate lumii cine este el cu adevărat”.

De-a lungul anilor, cei doi bărbaţi s-au îndepărtat şi Coodie Simmons spune că a avut foarte puţin contact cu Kanye West timp de aproximativ zece ani. Însă cântăreţul a apărut vineri la o proiecţie a filmului la Hollywood, îmbrăţişându-l pe regizor.

„Oamenii încearcă să ne şteargă şi să ne îndepărteze sau să nu ne mai vorbim”, a declarat el public, în stilul său criptic.

Problemele psihologice ale lui Kanye West nu sunt evitate în film. Artistul suferă de tulburare bipolară care a condus la spitalizarea sa în 2016 şi a părut să joace un rol în candidatura sa bizară la alegerile prezidenţiale din 2020.

Vineri, Kanye West, în stilul său, a încercat să-şi explice excentricităţile: „Am făcut în public ceea ce vouă vă pot părea greşeli” pentru a arăta lumii limitele impuse afro-americanilor.

„Suntem pe etichete pe care nu le deţinem, jucăm în echipe de baschet care nu sunt ale noastre. A sosit momentul”, a spus el.

Simmons şi coregizorul documentarului, Chike Ozah, speră că arătându-l pe Kanye West în momentele sale de slăbiciune va permite publicului să-şi regândească părerea despre un artist adesea luat în derâdere ca fiind arogant şi megaloman.

Maria Palade

https://shok.md/