Reportaj// Lucrătoarele sexului în Moldova// Malaia. „Mă prostituez de la 16 ani. Am fost violată la 12 de soțul unei profesoare…”

 Reportaj// Lucrătoarele sexului în Moldova// Malaia. „Mă prostituez de la 16 ani. Am fost violată la 12 de soțul unei profesoare…”

Sursa Foto: Elena Covalenco//Sănătate INFO

„Malaia” se prostituează de la 16 ani. Micuță de ani și de statură, porecla i s-a lipit imediat devenind ca un al doilea nume. A fost, mai degrabă, un nume de botez în activitatea sa, pentru că așa au început să-i spună toți clienții, așa o numea proxenetul care a racolat-o, iar ulterior și polițiștii care o tot ridicau de la „locul de muncă” și o duceau la secția de poliție, scrie sănătateinfo.md.

Atunci când erau racolate în breaslă, fetele nou venite erau tratate bine. Proxenetul le crea toate condițiile pentru ca ele să se simtă bine și importante, astfel încât să vrea să practice această „meserie” și să li se pară că banii vin repede și ușor.

Malaia „lucra” în preajma gării feroviare, o zonă care era destul de populară printre prostituate până nu demult. Pentru că avea doar 16 ani, numărul clienților era destul de mare. Deși găsea clienții foarte ușor și lucra mult, toți banii îi lua proxenetul. Totuși, faptul că avea mulți clienți îi dădea impresia că toți bărbații sunt la picioarele ei. Că va avea lumea la degetul ei mic. Că totul va fi bine.

Astăzi o găsim pe Malaia lângă un sens giratoriu pe malul râului Bâc, alături de un morman de gunoi. Este tot micuță de statură, iar peste 2 zile va împlini 42 de ani.

– Sunt mică și nu știu nimic, spune ea vesel și cochet, apucându-și poalele rochiei cu ambele mâini și mimând un dans copilăresc.

Este de acord să ne acorde un interviu, dar doar dacă nu o reținem pentru mult timp.

– Eu trebuie să lucrez. Notați mai bine numărul meu de telefon și, în caz că mă duc cu un client, mă sunați și vă spun unde anume pe traseu mă găsiți. Doar vă rog, nu mă fotografiați, părinții și sora mea locuiesc în Moldova și nu vreau să mă vadă.

Vorbește greu, parcă pe silabe, limba încâlcindu-i-se printre dinți. Nu-mi dau seama inițial dacă este vorba de un defect de vorbire sau pentru că este sub influența unor substanțe interzise.

Aveam să aflu ulterior că se și droghează.

Sunt 26 de ani de când își vinde corpul pe minute, ore sau zile. O întreb de ce. Întoarce capul și privește în depărtare. Scrutează orizontul și trecutul ei.

– Am fost violată la 12 ani. Nu am spus nimănui, pentru că mi-a fost prea rușine și frică. Cel care m-a violat, soțul profesoarei mele, a spus că mă omoară dacă suflu cuiva măcar o vorbă. Nu am spus, pentru că îmi era prea frică. Și iată așa, am ajuns la asta…am început să mă culc cu bărbații pentru bani.

Studiul „Evaluareanivelului de pregătire a lucrătoarelor sexului din Chișinău” scoate la iveală faptul că 30% dintre cele 355 femei respondente chestionate, care practică prostituția, au fost violate până la vârsta de 14 ani de cineva din afara familiei.

Copiii care sunt abuzați sexual în copilărie sau adolescență devin vulnerabili pentru această muncă. De asemenea, aceștia ar putea deveni victimele consumului de droguri sau pot fugi de acasă. Pentru că nu au bani pentru trai sau pentru droguri, mulți dintre ei ajung, într-un final, în industria sexului.

– Am fost închisă pentru un an jumătate, am stat la pușcărie. Concubinul meu, dumnezeu să-l ierte, a omorât un om și, într-un fel, am fost implicată și eu, continuă ea povestea. Soțul meu actual știe cu ce mă ocup și nu are nimic împotrivă. Noi trăim din acești bani.

Suntem în plină stradă, pe lângă noi trec zeci de mașini. Într-un fel, suntem în câmp deschis, pe un loc vizibil, iar intimitate pentru prestarea serviciilor sexuale nu prea este. Malaia îmi spune că se izolează în mașina clientului sau în spatele copacilor și a tufarilor.

– Ridic rochia în sus și vpiriot (înainte). Dacă își cer voie să pună mâinile pe sâni le dau voie, dar când încep să mă atingă fără să mă întrebe dacă se poate, le interzic.

– Unde vă spălați după ce lucrați cu un client?

– Avem șervețele umede, ne ștergem și vpireot (înainte). Uneori lucrăm sutca împrejur, zi și noapte. Sunt clienți care ne iau la ei acasă sau la vilă pentru câteva zile. Raaar, foarte rar se nemerește câte un client necinstit care nu ne plătește.

– Cât costă o partidă de sex cu tine?

– O oră costă 500 de lei. Pentru un minet (sex oral) iau 200 lei. Pe zi fac câte 1000 de lei. Din banii acumulați plătesc chiria, cumpăr produse și plătesc facturile.

– Ai ceva economii? Îți rămâne și pentru altceva?

– Nuuuu, n-am.

Pe lângă noi trece o mașină care transportă gunoiul, iar pasagerul, un bărbat de vreo 30 de ani, ne arată niște gesturi obscene, râzând și dând mărunțel din buze. Malaia începe să țipe în gura mare, dezlănțuită, folosind un vocabular vulgar, cu toate cuvintele obscene pe care le cunoaște, arătându-i pumnul și gesticulând chiar și după ce pasagerul nu o mai vede. O deranjează că cei care trec pe alături o desconsideră și o umilesc.

– Iată o vedeți pe aceea? Ea nu folosește gandoane (prezervative) schimbă ea imediat subiectul, arătându-ne cu degetul spre o fată care a ieșit de printre copaci.

Citește continuare pe sănătateinfo.md.