Restaurantele din St. Tropez acceptă doar clienți foarte bogați, iar chelnerii fac scandal la un bacșiș de 500 de euro

Restaurantele din Saint Tropez au început să accepte doar clienți foarte bogați, cărora le impun consumații uriașe, în timp ce chelnerii se supără și chiar fac scandal dacă primesc un bacșiș de „doar” 500 de euro, scrie stirileprotv.ro.
Primarul stațiunii franceze St. Tropez a amenințat că va aplica sancțiuni localurilor care impun o consumație minimă și își selectează clienții în funcție de sumele plătite anterior; scrie Spot Media.
„Îți spun: „Sigur, avem o masă la 5.000 de euro. Este în regulă?””, povestesc oamenii.
Restaurantele își caută clienții în baza de date și îi refuză dacă anterior au avut consumații mici sau bacșișurile nu au fost suficient de mari.
Unii clienți spun că li s-au impus consumații minime de 1.500 de euro, în timp ce un cuplu italian a avut neplăcerea de a fi urmărit pe stradă și apostrofat de un chelner căruia i-a lăsat un bacșiș de „doar” 500 de euro.