Robert Sylvester Kelly găsit vinovat de trafic de persoane. Artistul riscă ani grei de pușcărie

 Robert Sylvester Kelly găsit vinovat de trafic de persoane. Artistul riscă ani grei de pușcărie

Cântărețul american R Kelly a fost găsit vinovat de un tribunal din New York, după ce ar fi condus de mai mulți ani un „sistem” de exploatare sexuală a persoanelor tinere, inclusiv minore. S-a întâmplat în urma unui proces care a durat șase săptămâni, scrie SHOK.md cu referire la euronews.com.

Artistul în vârstă de 54 de ani, cunoscut la nivel internaţional îndeosebi pentru hitul său „I Believe I Can Fly”, riscă închisoarea pe viaţă.

Sursa citată anunță că Robert Sylvester Kelly a fost judecat inclusiv pentru fapte de extorcare, exploatare sexuală a persoanelor minore, răpire, corupţie şi supunere la muncă forţată, comise într-o perioadă cuprinsă între 1994 şi 2018.

Multe dintre victime au declarat că s-au întâlnit cu vedeta în timpul concertelor, pe durata cărora au primit de la anturajul artistului o hârtie conţinând datele de contact ale acestuia, cu promisiunea că el le-ar putea ajuta în cariera lor muzicală.

În schimb, victimele au fost forţate să întreţină raporturi sexuale cu artistul.

Unul dintre avocaţii săi, Deveraux Cannick, a declarat presei că atât el cât şi clientul său sunt ”dezamăgiţi de verdict”, dat de un juriu format din cinci femei şi şapte bărbaţi şi că au în vedere formularea unui apel.

Aşa cum se întâmplă foarte des în procedurile penale din Statele Unite, condamnarea la o pedeapsă cu închisoarea va fi pronunţată mult mai târziu, în acest caz la data de 4 mai 2022 pentru R. Kelly, care se află deja în arest provizoriu. El a negat acuzaţiile aduse şi a pledat nevinovat.

Maria Palade

https://shok.md/