România a ratat calificarea în finala Eurovision 2023: Țările care vor evolua pe 13 mai

 România a ratat calificarea în finala Eurovision 2023: Țările care vor evolua pe 13 mai

Au fost anunțați și ultimii finaliști la concursul Eurovision 2023, după încheierea și celei de-a doua semifinale. România a ratat, de această dată, calificarea în finala concursului. Finalistele sunt Polonia, Australia, Armenia, Slovenia, Belgia, Austria, Lituania, Albania, Cipru și Estonia, conform BBC, citat de presa română.

Celelalte cinci țări care au ratat calificarea în finală, pe lângă România, sunt Danemarca, Georgia, Islanda, San Marino și Grecia.

Theodor Andrei, reprezentantul României la Eurovision 2023, a cântat în această seară, în a doua semifinală a concursului. Jurnaliștii BBC au fost mirați de punerea în scenă a piesei „D.G.T. (Off and On)” și au comentat-o ironic.

„Este o scenă neobișnuită: îl vezi pe cântărețul român Theodor Andrei întins pe podea, cu chitara între picioare, într-o mare de roșu. Fundalul se schimbă apoi în șuvoaie de lavă”.

Andrei poartă „un alt costum roz, dar de data aceasta cu pantaloni scurți (nu ne-am dat seama că sunt la modă)”, scriu jurnaliștii britanici.

„Apare o femeie uriașă, asemănătoare unei păpuși, pe ecranul din fundal, care apoi aleargă pe scenă într-un costum mulat auriu și îl unge cu vopsea neagră pe piept. Sperăm să le iasă”, mai scrie BBC.

Prima semifinală a Eurovision 2023 a avut loc marți seară, iar în urma acesteia reprezentantul Republicii Moldova s-a calificat în finală.

Finala Eurovision 2023 va avea loc pe Liverpool Arena sâmbătă, 13 mai.

Melisa Ciobanu