„S-a apropiat prea tare și mă pipăia în locuri intime”. Un bărbat de 60 de ani, din Bălți, acuzat că ar fi hărțuit sexual mai multe minore, în troleibuz

 „S-a apropiat prea tare și mă pipăia în locuri intime”. Un bărbat de 60 de ani, din Bălți, acuzat că ar fi hărțuit sexual mai multe minore, în troleibuz

Un bărbat de 60 de ani, din nordul țării, este acuzat că ar fi hărțuit sexual mai multe minore, într-un troleibuz de pe ruta numărul 2 din Bălți, ziua în amiaza mare, sub ochii călătorilor. Acesta a fost identificat după ce mama unei fetițe de 9 ani și-a adus copila în fața procurorilor și acesta a povestit amănunțit ce i s-a întâmplat. Oamenii legii investighează cazul și nu exclud că în realitate, suspectul ar fi hărțuit mai multe copile, scrie SHOK.md cu referire la unimedia.

Una dintre fetițele hărțuite a povestit părinților că se întorcea de la școală, iar la un moment  dat, a simțit că bărbatul s-a apropiat prea tare de ea și o pipăia în locuri intime.

Natalia Bordei, procuror la Procuratura Bălți: „Un bărbat, în vârstă de 60 de ani, circulă de obicei cu troleibuzul de pe ruta numărul 2 și în perioadele aglomerate, în timpul mesei, acostează minore. În cazul dat, a comis acțiuni perverse în cazul unei minore de 9 ani. În colaborare cu ofițerii de investigație Bălți a fost identificat bărbatul, fiind reținut. Pe numele lui a fost inițiat un demers în instanța de judecată, pentru ai aplica măsuri de arest preventiv”.

Bărbatul este căsătorit, iar anterior a fost judecat pentru cazuri similare în Federația Rusă. Taxatoarele afirmă că nu au auzit despre acest caz, dar recunosc că uneori troleibuzele sunt arhipline și se poate întâmpla orice.

„Noi încercăm permanent să ne uităm ce se întâmplă în salon, dar el este așa de plin, că este imposibil. Dar totuși cred că oamenii ar fi observat și nu se pierdea cu vederea așa situație, dar orice se poate întâmpla.”

„Eu aș chema poliția. Aș ruga șoferul să nu deschidă ușile. Să vină poliția să întreprindă măsuri. Ați auzit despre acest caz? Nu am auzit, dar eu așa aș proceda.”

Părinții din Bălți sunt șocați de cele întâmplate și spun că vorbesc zilnic cu micuții lor, despre cum să reacționeze în asemenea situații.

„Eu condamn astfel de situații, cred că trebuie pedepsiți așa oameni. Mi se pare strașnic un om în vârstă să abuze un copil pentru că este o traumă pe toată viața”.

„În așa caz m-aș fi clarificat singură cu el, iar după aș anunța despre acțiunile lui. Sunt mamă, îmi fac griji pentru toți copiii, nu doar pentru ai mei. Astfel de poersoane trebuie izolate, să nu fie încurajate. Este părerea mea, nu sunt acceptabile manifestările date”.

„Sigur că m-aș implica. Aș încerca să ajut copilul sau aș apela 112, să vină organele competente. Suntem într-o societate civilizată unde nu trebuie să se întâmple așa ceva”.

În asemenea situații, procurorii din mun.Bălți îndeamnă părinții care au auzit sau cunosc despre asemenea cazuri să se adreseze imediat la procuratură sau la Inspectoratul de Poliție.

Natalia Bordei procuror: „Să fie cât mai vigilenți și să discute cu minorii, pentru a preîntâmpina astfel de cazuri. Iar locuitorii să fie mai atenți și să ajute, în caz că observă copii în situații de risc”.

Dacă va fi demonstrată vinovăția acestuia, bărbatul riscă de la 3 la 7 ani de închisoare.

Maria Palade

https://shok.md/