S-a drogat sau nu? A fost publicat rezultatul testului antidrog făcut de solistul grupului italian Maneskin

 S-a drogat sau nu? A fost publicat rezultatul testului antidrog făcut de solistul grupului italian Maneskin
0Shares

Solistul trupei italiene Maneskin, care a câştigat concursul Eurovision 2021, nu s-a drogat, au anunţat luni organizatorii acestei competiţii muzicale, care au dezvăluit că rezultatul testului antidrog la care a fost supus artistul italian a fost negativ, informează SHOK.MD, cu referire la UNIMEDIA.

„Niciun consum de droguri nu a avut loc (…) şi noi considerăm că această chestiune este închisă”, au anunţat reprezentanţii Uniunii Europene de Radio şi Televiziune (European Broadcasting Union – EBU) într-un comunicat.

Cântăreţul italian Damiano David a acceptat să se supună unui test antidrog după difuzarea unui videoclip în care artistul a putut fi văzut în timp ce se apleca spre înainte şi atingea o masă cu nasul în timpul finalei concursului Eurovision 2021, care a avut loc sâmbătă seară la Rotterdam. Poziţia lui corporală a fost asociată de anumiţi internauţi cu consumul de cocaină.

Imaginile au putut fi văzute în direct în lumea întreagă.

EBU a anunţat că rezultatul testului antidrog, care a fost efectuat „puţin mai devreme, în cursul zilei de luni”, a fost negativ.

În plus, EBU, o organizaţie al cărei sediu se află la Geneva, a realizat, la cererea delegaţiei italiene, “o examinare aprofundată a faptelor, mai ales prin verificarea tuturor secvenţelor video disponibile”.

„Suntem alarmaţi de faptul că speculaţii inexacte care au dus la ‘fake news’ (ştiri false) au umbrit spiritul şi rezultatul evenimentului şi au afectat pe nedrept grupul câştigător”, au subliniat reprezentanţii EBU.

„Dorim să felicităm grupul Manekin o dată în plus şi să îi dorim mult succes în continuare. Ne bucurăm că vom lucra alături de membrul nostru italian, televiziunea RAI, pentru a produce un concurs Eurovision spectaculos în Italia, anul viitor”, precizează acelaşi comunicat.

Italia, care se afla în fruntea favoriţilor caselor de pariuri, a câştigat concursul muzical Eurovision 2021, depăşindu-i pe reprezentanta Franţei, Barbara Pravi, şi pe reprezentantul Elveţiei, Gjon’s Tears, graţie unei interpretări antrenante a rockerilor din trupa Maneskin.

Franţa a cerut luni „o transparenţă totală” în această polemică, adăugând însă că nu va depune o contestaţie.

Barbara Pravi, clasată pe locul al doilea cu cântecul „Voila”, reprezentând cea mai bună clasare a Franţei în ultimii 30 de ani la Eurovision, s-a detaşat la rândul ei de polemica apărută în jurul trupei italiene.

„Ceea ce este real e faptul că ei sunt oameni care au fost aleşi de către public şi de către juriu. Apoi, dacă ei se droghează sau dacă îşi pun slipul invers…asta nu mai e problema mea”, a declarat cântăreaţa franceză, duminică seară, pentru France2.

Grupul Maneskin – alcătuit din patru membri, trei băieţi şi o fată – a impresionat în acest an cu o piesă rock foarte antrenantă, „Zitti E Buoni”.

Acest cântec interpretat în concursul Eurovision le-a permis să câştige în 2021 şi marele premiu al celei de-a 71-a ediţii a Festivalului de la San Remo.

Victoria trupei Maneskin la Eurovision 2021 a fost cea de-a treia obţinută de Italia de-a lungul anilor în acest concurs muzical, care, de obicei, nu este aproape deloc frecventat de artişti care îşi revendică influenţe din muzica rock.

0Shares